Λαγκάρντ: Η Ασία πρέπει να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία

«Ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία πρέπει να αναλάβει η Ασία, η οποία αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη επιρροή της ηπείρου» δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ σε ομιλία της σε συνέδριο στο Νέο Δελχί.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ κάλεσε τις κυβερνήσεις ισχυρών ασιατικών κρατών όπως η Κίνα, η Ιαπωνία

και η Ινδία να στηρίξουν τη νομισματική πολιτική και να προωθήσουν μέτρα ανάπτυξης και μέτρα για την προστασία της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. «Η υιοθέτηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της ανάπτυξης και της απασχόλησης θα είναι το κλειδί για την παγκόσμια οικονομία», τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία εξελέγη εκ νέου στην ηγεσία του ΔΝΤ για τα επόμενα 5 χρόνια, χαρακτήρισε την Ασία την «πιο δυναμική περιοχή του κόσμου», καθώς αντιπροσωπεύει το 40% της παγκόσμιας οικονομίας και θα έχει στα χέρια της τα 2/3 της παγκόσμιας ανάπτυξης στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

«Η Ασία επηρεάζει πλέον τον κόσμο περισσότερο από ποτέ», δήλωσε η Λαγκάρντ υπογραμμίζοντας τη «η Ήπειρος αποτέλεσε την πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη αγορά την περασμένη δεκαετία» μιλώντας ουσιαστικά για «οικονομικό θαύμα».

Αναφερόμενη στην Κίνα η Λαγκάρντ τόνισε ότι «πρέπει να βελτιώσει τις επενδύσεις της ώστε να ενισχυθεί η οικονομία», στην Ιαπωνία συνέστησε μεταρρυθμίσεις στις αγορές εργασίας και την απελευθέρωση της παραγωγής και την καλύτερη συνεργασία των κομμάτων της κυβέρνησης.

Τέλος η Ινδία, η οποία είναι σε μια κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της, πρέπει να βελτιώσει την αποδοτικότητα των αγορών προϊόντων της, την ενθάρρυνση των ιδιωτικών επενδύσεων και ενίσχυση των υποδομών.

Keywords
Τυχαία Θέματα