Κυβέρνηση ενότητας πριν μας εκβιάσουν

Διαχειριστές σε αμερικανικά Funds εκτιμάται ότι, θα αυξήσουν τις θέσεις τους στο ελληνικό χρηματιστήριο το ερχόμενο εξάμηνο. Πώς θα γίνει αυτό ρωτά ο καλοπροαίρετος; Κι όμως οι Αμερικανοί που είναι πιο εκπαιδευμένοι διαβλέπουν πολιτικές αλλαγές που θα φέρουν οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές. Δεν φοβούνται καν εκλογή Σύριζα, γιατί βλέπουν πως δεν περπατά. Για να το εξηγήσουμε καλύτερα, έχουν ήδη ερευνήσει και έχουν ήδη πως οι ψήφοι του θυμού, της εκδίκησης τελείωσαν. «Οι Έλληνες θα είναι πιο ώριμοι πολιτικά γιατί έχουν δει και βλέπουν».

Όταν όμως ΝΔ- ΠΑΣΟΚ λένε καλημέρα και ο Σύριζα μονίμως Καλησπέρα πως θα έλθει ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας ; Οι Βουλευτές τύπου Τζαμτζή - Βίτσα ( σ.σ επιλέξαμε δυο ακραιφνώς κομματικά στελέχη ) δεν καταλαβαίνουν πως η χώρα έχει ανάγκη ενός μεγάλου πολιτικού σχηματισμού πριν αυτός επιβληθεί εκβιαστικά από τους δανειστές ; Φαίνεται πως δεν το καταλαβαίνουν διότι ουδείς από τους δυο λ.χ. δεν θέλησε να κόψει τους παχυλούς μισθούς. Αμέσως γεννάται το ερώτημα : πως θα δημιουργηθεί μια κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας όταν ο καθείς επιδιώκει τα οφέλη για την παράταξη που έχει στην γωνία του μυαλού του;

Η «Προοδευτική Παράταξη» το αποκάλεσε «Ελιά», την ώρα που τα εκατομμύρια από τα εξοπλιστικά σφυρίζουν δεξιά και αριστερά. Στελέχη που ομνύουν στον τότε πρωθυπουργό, ορκίζονται, όχι ο κ. Σημίτης δεν γνώριζε τι έφερνε στο ΚΥΣΕΑ ο Τσοχατζόπουλος. Η κατάσταση μοιάζει με μια περίπτωση υπεξαίρεσης 11 εκατ. ευρώ σε τράπεζα. Τότε ευφυώς ένας ποδοσφαιρικός παράγοντας είχε πει «Σφυρίζουν τα εκατομμύρια και εμείς κρατούσαμε ομπρέλα». Και είναι κατανοητό επίσης ότι, με τόσα σκάνδαλα το ΠΑΣΟΚ δεν έχει θέση ούτε σε σχολικές εκλογές. Η αλλαγή ονόματος είναι επιβεβλημένη, αλλά αυτό δεν είναι δικό μας θέμα. Η κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, δεν έχει ανάγκη ούτε, την «Ελιά», ούτε την «Βελανιδιά». Έχει ανάγκη ανθρώπους με κοινή λογική που θα θέσουν το συμφέρον της χώρας πάνω από σχηματισμούς τύπου Ελιάς και βελανιδιάς που σκοπό έχουν την επαναφορά προσώπων που έχουν την ευθύνη της σημερινής κρίσης.

Από δεξιά έως και την αριστερά χρειάζεται να καταλάβουν πως μετά την είσοδο στο ευρώ, οι τράπεζες είχαν την ευκαιρία να διαχειριστούν 250 δις. ευρώ καταθέσεις, μια ακριβή ισοτιμία και υπερτιμημένες αποτιμήσεις παντού σε ακίνητα. Και αντί, οι πολιτικοί να θέσουν σε κίνηση την παραγωγή δημιούργησαν μια αταξική κοινωνία, όπου ο καθείς είχε 2 αυτοκίνητα, εξοχικό κλπ. Οι τράπεζες δάνειζαν αλόγιστα καταναλωτές και το κράτος παίρνοντας προμήθειες από τα ομόλογα. Ώσπου, αυτά τα ομόλογα, από λάθος χειρισμούς έπνιξαν τον λαό και όχι τις τράπεζες, τους πολιτικούς και την « ελληνική αστική τάξη», τους επιχειρηματίες που είναι μονίμως απόντες, εκτός από τους προορισμούς τους στην Ελβετία.

Κανείς δεν βλέπει στην γειτονική Τουρκία, ότι η εκει αστική τάξη υπάρχει, βελτιώνεται και κάνει δουλειές όταν η Κυβέρνηση Ερντογαν κλονίζεται συθέμελα ; Ούτε Ελιά, ούτε βελανιδιά χρειαζόμαστε. Ο κόσμος για να ξαναμαζευτεί χρειάζεται να δει κοινή λογική.

Υ. Γ Ο δίκαιος αταρακτότατος, ο δ΄άδικος πλειστης ταραχής γέμων. Το αναφέρουμε για τον κ. Γ. Ελενόπουλο που σχεδόν απείλησε να μην εμπλέκουν τον Γ. Παπανδρέου σε υποθέσεις. Γιατι κ. Ελενόπουλε τόση ταραχή, ξέρετε ποιος ήταν ο τραπεζίτης των Παπανδρέου;

Blogger Δημήτρης Παφίλας
Keywords
Τυχαία Θέματα