Κουτσούμπας: «Επικοινωνιακό πυροτέχνημα το παράλληλο πρόγραμμα»

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως σκοπός είναι "να παραπλανήσετε το λαό», ενώ άσκησε δριμεία κριτική για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης

«Επικοινωνιακό πυροτέχνημα" χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας το νομοσχέδιο για το "παράλληλο πρόγραμμα" και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως σκοπός είναι "να παραπλανήσετε το λαό», ενώ άσκησε δριμεία κριτική για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Ο κ. Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή,

τόνισε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση "την ώρα που επιτίθεστε με Ασφαλιστικό, να και το φορολογικό...." και πρόσθεσε ότι "αυτή τη φορά το πυροτέχνημα λέγεται παράλληλο πρόγραμμα. Το χρησιμοποιείτε για να περάσετε την αίσθηση στο λαό ότι παίρνετε και κάποια φιλολαϊκά μέτρα".

Υπογράμμισε ότι είναι άνθρακας ο θησαυρός και πως αποτελείται από διάφορες γραφειοκρατικές ρυθμίσεις που δεν είναι καν φιλολαϊκές και ιδιωτικοποιήσεις. Ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε να "μην τολμήσετε να πειράξετε δικαιώματα πολύχρονων αγώνων και "να κρύβεστε πίσω από το ότι η παγκόσμια οικονομία που αγκομαχά".

Τόνισε δε ότι "κανένας επικοινωνιακός αντιπερισπασμός δεν μπορεί να κρύψει ότι η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση στο λαό σε όλα τα μέτωπα. Συνεχίζει πολιτική προηγούμενων κυβερνήσεων σε όλα τα επίπεδα. "Μια κυβέρνηση που υπηρετεί συμφέροντα και κέρδη κεφαλαίου, είναι λογικό να συμμετέχει σε επεμβάσεις και ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Ο γενικός γραμματέας προειδοποίησε ότι ετοιμάζεται ο νέος γύρος επεμβάσεων στη Μ. Ανατολ και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες που αποδέχθηκε την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, που ενισχύει τη δράση της Τουρκίας. "Ενισχύει τη προκλητικότητα της Τουρκίας εις βάρος της χώρας", πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι "η κυβέρνηση φέρει σοβαρότατες ευθύνες για το θέμα αυτό. Συμμετέχει ενεργά στους σχεδιασμούς της ΕΕ για προσφυγικό. Πανηγύρισε για αποφάσεις με μαζικό εγκλωβισμό προσφύγων στην Ελλάδα".

Πηγή: www.protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα