Κορίνα Κρέτσου: Η ποιοτική παιδεία ενισχύει την Ευρώπη

Προχθές στην Πεντέλη η Ευρωπαία Επίτροπος, αρμόδια για την Περιφερειακή Ανάπτυξη Κορίνα Κρέτσου δεν μίλησε μόνο για τα ΣΔΙΤ, το σύγχρονο χρηματοδοτικό εργαλείο που δίνει την δυνατότητα να γίνονται δημόσια έργα ακόμα και σε δυσχερείς οικονομικές συνθήκες όπως αυτές που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες τα τελευταία τουλάχιστον 7 χρόνια αλλά και την σύνδεση της ποιοτικής παιδείας με τις Ευρωπαϊκές αξίες.

Μόνο και για αυτήν την αναφορά της αξίζει να γίνει Πρόσωπο. Η ίδια συνήθως μιλά για επενδύσεις (για παραγωγικές

επενδύσεις) που με την σειρά τους διαμορφώνουν τους όρους για νέες δουλειές, για νέες θέσεις εργασίας, για νέα εισοδήματα. Στην Πεντέλη πήγε και ένα βήμα παραπάνω. Ίσως να έπαιξε ρόλο και ο τόπος. Το σχολικό συγκρότημα – περιλαμβάνει ένα νηπιαγωγείο, ένα δημοτικό σχολείο, ένα γυμναστήριο, ανοικτά γήπεδα κλπ- που κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά με ΣΔΙΤ.

«Είναι συγκινητικό να βλέπεις πώς αξιοποιούνται τα ευρωπαϊκά χρήματα και πώς αυτά μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή των ανθρώπων. Είναι σημαντικό να μπορούμε να μεγιστοποιούμε τις επιπτώσεις αυτών των κονδυλίων και εδώ είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα του πώς αυτά τα χρηματοδοτικά εργαλεία λειτουργούν» και συμπλήρωσε στη συνέχεια:

«Έχω επισκεφθεί πολλά μικρά και απομονωμένα χωριά, όπου τα παιδιά κάνουν δύο και τρεις ώρες για να πάνε σχολείο. Θέλουμε τέτοιου είδους ποιοτική παιδεία, γιατί με αυτήν θα εξασφαλίσουμε το μέλλον των ευρωπαϊκών μας αξιών».

Αν όλα αυτά τα βάλουμε μαζί θα προκύψει ένα μοντέλο δημόσιων πολιτικών που από την μια μεριά συμβάλλει στην Ανάπτυξη και από την άλλη ενισχύει και την Ευρώπη και την Δημοκρατία.

Μακάρι τα 24 σχολικά κτίρια στην Αττική που κατασκευάζονται ως έργα Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) να πολλαπλασιαστούν και να λειτουργήσουν ως παράδειγμα και οδηγό!

Keywords
Τυχαία Θέματα