Κόντρα Λιντζεράκου και Ένωσης Ελεγκτών Ενάεριας Κυκλοφορίας για την απεργία

Τι απαντά ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Κωνσταντίνου Λιντζεράκου στις αιτιάσεις της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος:

«Αντιπαλεύτε ένα νόμο που διασφαλίζει πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων και υιοθετεί το σύνολο των Ευρωπαϊκών Κανονισμών

Με μεγάλη απογοήτευση πληροφορηθήκαμε την εμμονή της συνδικαλιστικής ηγεσίας ενός μονάχα μέρους των εργαζομένων στο ευαίσθητο χώρο του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας να προχωρήσει στην ανακοίνωση παράλογων και αδικαιολόγητων απεργιακών κινητοποιήσεων. Παράλογων, γιατί ουδέποτε πριν την ψήφιση του νέου νόμου για

την αναδιάρθρωση και τον εκσυγχρονισμό της εναέριας κυκλοφορίας δεν προσήλθαν σε διάλογο παρότι κλήθηκαν και αδικαιολόγητων γιατί επιβαρύνουν, αποκλειστικά για στενά συντεχνιακούς λόγους, το σύνολο του επιβατικού κοινού ζημιώνοντας ταυτόχρονα την ελληνική οικονομία σε μία εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για όλους.

• Αντιπαλεύουν ένα νόμο που ρητά και κατηγορηματικά εξασφαλίζει το σύνολο των εργαζομένων στην ΥΠΑ και σέβεται την προσπάθεια τους να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό.
• Αντιπαλεύουν ένα νόμο που υιοθετεί το σύνολο των Ευρωπαϊκών Κανονισμών, όπως θα έπρεπε από καιρό να έχει γίνει.

Τους παραδίδουμε στην κρίση των συναδέλφων τους μέσα στην ίδια υπηρεσία.

Επίσης προκαλεί τεράστια εντύπωση το γεγονός ότι ουδέποτε στο πρόσφατο παρελθόν οι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι εργαζομένων δεν προχώρησαν σε ανάλογες κινητοποιήσεις ακόμα και όταν διακυβεύονταν η εκχώρηση του ελέγχου του εναέριου χώρου σε ιδιωτικά συμφέροντα ή φορείς εκτός Ελλάδος.

Προκαλεί εντύπωση. Όχι απορία. Και αυτό γιατί παρακολουθήσαμε τον λόγο που άρθρωσαν οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές, κατόπιν της ψήφισης του νόμου και όχι πριν, όπως θα έπρεπε. Και ο λόγος τους ταυτίστηκε με την ιδιωτικοποίηση της ΥΠΑ κάτι που για το οποίο η διοίκηση και το υπουργείο είχε εναντιωθεί..

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όλους ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν προτίθεται να εκποιήσει τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας ούτε σε ιδιωτικά συμφέροντα, όπως επιθυμούν οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές και οι πολιτικοί τους πάτρωνες, ούτε σε φορείς εκτός Ελλάδος.

Σύμμαχο στην προσπάθειά της αυτή, η κυβέρνηση βρήκε το σύνολο των εργαζομένων στην ΥΠΑ. Εκτός από μία ισχνή μειοψηφία που φοβάται την απώλεια προσωπικών προνομίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα