Κομισιόν: Θα απαντήσουμε άμεσα αν οι ΗΠΑ λάβουν περιοριστικά εμπορικά μέτρα

Νέες προειδοποιητικές βολές προς τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ από την Ε.Ε. για την εμπορική πολιτική των ΗΠΑ.

Η Κομισιόν προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι θα απαντήσει άμεσα και με τον κατάλληλο τρόπο σε περίπτωση που οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε περιορισμούς στις εισαγωγές προϊόντων από την Ε.Ε.. υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο ενός «εμπορικού πολέμου».

Η απάντηση έρχεται μια μέρα μετά την συνέντευξη του Ντόναλντ Τραμπ στο ITV

ότι «έχει πολλά προβλήματα με την Ε.Ε.» στο εμπόριο κι ότι «ενδεχομένως αυτό να γιγαντωθεί».

«Η εμπορική πολιτική δεν είναι ένα παιγνίδι με κερδισμένους και χαμένους. Εμείς εδώ στην Ε.Ε. πιστεύουμε ότι το εμπόριο μπορεί και πρέπει να είναι επωφελές για όλους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς. «Πιστεύουμε επίσης ότι το εμπόριο πρέπει να είναι ανοικτό και δίκαιο και να βασίζεται σε κανόνες», πρόσθεσε.

Η Ε.Ε. προσπαθεί να κρατήσει τις αγορές ανοιχτές ενόψει της προστατευτικής πολιτικής του Τραμπ. Στο πλαίσιο αυτό υπέγραψε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τον Καναδά και την Ιαπωνία ενώ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για σύναψη σχετικής συμφωνίας και με τη Λατινική Αμερική.

Την προηγούμενη Πέμπτη, η Επίτροπος Εμπορίου, Σεσίλια Μάλμστρομ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Τραμπ έχει μπερδέψει τον κόσμο με την απόσυρση των ΗΠΑ από τα παγκόσμια δρώμενα κι έχει δώσει μεγαλύτερο περιθώριο δράσης για την Ε.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα