«Για προσπάθεια ολοκλήρωσης της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό» μιλά τώρα η Κομισιόν

Ένα βήμα πίσω φάνηκε να κάνει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αναφορικά με το στόχο για ολοκλήρωση της αξιολόγησης ως το τέλος Απριλίου μετά τις αποκαλύψεις από το wikileaks. Σε μία εμφανή προσπάθεια αποστασιοποίησης ο Μαργαρίτης Σχοινάς απέφυγε να απαντήσει σε συγκεκριμένη ερώτηση για επίτευξη συμφωνίας ως το τέλος Απριλίου και σε σύνδεση με τις αποκαλύψεις δήλωσε πως «εργαζόμαστε με καλή πίστη για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για Ελλάδα

το συντομότερο δυνατό. Είμαστε σταθεροί στην υλοποίηση των όρων της συμφωνίας του περασμένου Αυγούστου».

Σε ερώτηση για το πόσο ασφαλής νοιώθει η Κομισόν για το απόρρητο των συνομιλιών μετά τη διαρροή από το Wikileaks και στο αν θα παρθούν επιπλέον μέτρα ασφαλείας, ο κ. Σχοινάς απάντησε «Η Κομισιόν δεν θα σχολιάσει ούτε θα εκφράσει κρίσεις για τις διαρροές. Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα συμφωνίας, θέλω να πω ότι εργαζόμαστε erga omnes (καλή θέληση για όλους) και καλή τη πίστη για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ώστε να επιστρέψει η Ελλάδα σε βιώσιμη ανάπτυξη με όρους ανταγωνιστικότητας, υψηλής απασχόλησης και οικονομικής σταθερότητας, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας του Αυγούστου, για τους οποίους θέλουμε πλήρη και πιστή υλοποίηση».

Ερωτηθείς στο εάν εξακολουθεί η Κομισιόν να είναι στην ίδια πλευρά με το ΔΝΤ μετά τις αποκαλύψεις, δεν θέλησε να απαντήσει, επισημαίνοντας ακόμα μια φορά ότι οι επικεφαλής των θεσμών επέστρεψαν στην Αθήνα για επανάληψη των συνομιλιών και ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό.

Ερωτηθείς τέλος για το αν θα υπάρξει κατά την αυριανή συνάντηση του επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, συζήτηση για την ελληνική αξιολόγηση και για το θέμα της ελάφρυνσης χρέους, απάντησε πως αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα είχε ήδη ανακοινωθεί. «Εχουμε όμως ακόμα πολλή δουλειά με την Αθήνα», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα