«Κόκκινο» από ΕΕ στη χρήση προϊόντων της Kobe Steel

Οι ευρωπαϊκές Κανονιστικές Αρχή Αεροπλοΐας συστήνουν στους κατασκευαστές αεροσκαφών να μην χρησιμοποιούν ανταλλακτικά της Kobe Steel για την κατασκευή αεροσκαφών, μετά την αποκάλυψη ότι η ιαπωνική εταιρεία χρησιμοποίησε μη εξουσιοδοτημένους ελεγκτές για την πιστοποίηση ποιότητας και ασφάλειας των προϊόντων της.

Πάντως, η Υπηρεσία για την Ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Αεροπλοΐας (EASA) ανέφερε πως δεν υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες στην παρούσα φάση ώστε να δικαιολογείται η έκδοση οδηγίας αξιοπλοΐας

που να προβλέπει την επιβολή υποχρεωτικών μέτρων.

Ωστόσο, επέστησε την προσοχή των κατασκευαστών αεροσκαφών σε ό,τι αφορά την εφοδιαστικής τους αλυσίδα ενώ τους ζήτησε να επιβεβαιώσουν πόσα ανταλλακτικά της Kobe Steel χρησιμοποιούν, κυρίως σε κρίσιμης σημασίας συστήματα και δομές του κάθε αεροσκάφους.

«Όπου υπάρχουν εναλλακτικοί διαθέσιμοι προμηθευτές, συστήνουμε την αναστολή της χρήσης των ανταλλακτικών της Kobe Steel μέχρι να αποφασιστεί το αν τα προϊόντα που επηρεάστηκαν, είναι αξιόπιστα», αναφέρει η EASA.

Ήδη, οι δυο μεγαλύτεροι κατασκευαστές αεροσκαφών στον κόσμο, Airbus και Boeing ανακοίνωσαν ότι κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα