Κομπλεξικός ο Τραμπ λόγω της... υπογραφής του λέει η συγγραφέας του Χάρι Πότερ

Αν η υπογραφή του υπουργού Οικονομικών μας, Ευκλείδη Τσακαλώτου, σας φαίνεται... ασυνήθιστη (θυμηθείτε την εδώ), τότε περιμένετε να δείτε την υπογραφή του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Αν πάλι την έχετε δει, τότε θα παρατηρήσατε πως είναι ασυνήθιστα μεγάλη. Ταιριαστή σε έναν "πλανητάρχη" ίσως, θα έλεγε κανείς. Ωστόσο η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έχει διαφορετική άποψη.

Μάλιστα η εμπνευστής και συγγραφέας του διάσημου Χάρι Πότερ έρχεται για να μας δώσει τα "φώτα" της όσον αφορά το γιατί είναι τόσο μεγάλη η υπογραφή του Προέδρου, εξηγώντας μας μέσα

από τη γραφολογία το τι ακριβώς φανερώνει για το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του Τραμπ η υπογραφή του.

Όπως μεταδίδει το CNN, αφορμή υπήρξε ένα tweet μετά την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου για απόσυρση από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν. Η πραγματικά μεγάλη υπογραφή του Προέδρου στο σχετικό έγγραφο προκάλεσε την απορία ενός χρήστη, ο οποίος τουίταρε τη φωτό ρωτώντας γιατί η υπογραφή του Τραμπ είναι τόσο μεγάλη.

Why? Why is his signature so big? Why, god, why? pic.twitter.com/uCXcD9fpOl

— Russ (@RJonesUX) 9 Μαΐου 2018

Ένας άλλος χρήστης παρομοίασε την υπογραφή του Τραμπ με γράφημα ανιχνευτή ψεύδους!

"Είναι κομπλεξικός, μεγαλομανής, με τάσεις προς την τυρρανία"

Από τη μεριά της η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η οποία παρεπιπτόντως δεν αφήνει... τίποτα να "πέσει κάτω" όταν πρόκειται για διασήμους καθώς έχει κατά καιρούς "επιτεθεί" διαδικτυακά σε πολλές γνωστές προσωπικότητες, δεν έχασε ευκαιρία, και κάνοντας retweet τη φωτογραφία με την υπογραφή, προέβη σε ανάλυση της σημασίας της για τον χαρακτήρα του Αμερικανού Προέδρου.

Η ανάλυση της συγγραφέως του Χάρι Πότερ ήταν τόσο καυστική όσο και.. ανελέητη.

.@RJonesUX I didn't believe in graphology until about three minutes ago.https://t.co/29IjYYNjoF pic.twitter.com/GaN9L6oRVv

— J.K. Rowling (@jk_rowling) 9 Μαΐου 2018

"Δεν πίστευα στη γραφολογία μέχρι πρότινος", αναφέρει χαρακτηριστικά, και συνεχίζει: "Η μεγάλη γραφή (γραμματοσειρά) σημαίνει πως έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο αλαζόνα, ματαιόδοξο, υπεροπτικό, ο οποίος έχει ανάγκη από κολακεία και αναγνώριση, έχει τάση προς την τυρρανία, είναι επιδειξιομανής, διαθέτει ψεύτικη προσωπικότητα και μπορεί να γίνει μεγαλομανής.

Ακόμη, τέτοιου είδους γραφή μπορεί να κρύβει ανασφάλειες, χαμηλή αυτοεκτίμηση και κόμπλεξ κατωτερότητας. Όταν δε, η υπογραφή (η "τζίφρα") είναι ακόμη πιο μεγάλη από τις λέξεις, τότε αυτό αντικατοπτρίζει περηφάνια, συνείδηση της αξίας του ευατού του, ωστόσο φανερώνει επίσης ότι το άτομο έχει συχνά περισσότερο φιλοδοξίες παρά αληθινές δυνατότητες".

Εσείς τι πιστεύετε; Είναι"τραβηγμένη" η ανάλυση της Ρόουλινγκ; Πάντως, και η δική της υπογραφή δεν... πάει πίσω όσον αφορά το μέγεθος, όπως έσπευσαν να παρατηρήσουν άλλοι χρήστες μετά το tweet της συγγραφέως.

Yeah? You are definitely onto something...here's another rather huge signature from someone who overvalues themself with an inferiority complex ...?? pic.twitter.com/3HYLTg1u9z

— High Velocity Full-Semi Auto CarBean ? (@LeafsNation77) 10 Μαΐου 2018

Τι λένε οι ειδικοί για τη γραφή του Τραμπ

Τι λένε ωστόσο οι ειδικοί; Σύμφωνα με την Τρέισι Τράσελ, του Βρετανικού Ινστιτούτου Γραφολογίας, «η υπογραφή του εκφράζει την έντονη φιλοδοξία του, τον δυναμισμό του και ότι δεν φοβάται. Είναι διψασμένος για δύναμη, έχει δυνατή θέληση και είναι πεισματάρης». Η αλήθεια είναι πως το πείσμα του ο Αμερικανός Πρόεδρος το έχει αποδείξει, ειδικά μετά και την τελευταία "απειλή" που τήρησε, όταν και απέσυρε τις ΗΠΑ από την συμφωνία με Ιράν.

Ωστόσο, η ειδικός διακρίνει και κάτι που κανείς από εμάς δεν έχει δει έως τώρα, ότι δηλαδή ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει μέσα του και κάποια διάθεση για ευελιξία.

Σύμφωνα με την Τράσελ, "ο Τραμπ δεν είναι τόσο καλός στο να ακούει, αλλά σίγουρα του αρέσουν οι δυνατές διαπραγματεύσεις, αφού είναι πολύ καλός στο να είναι άμεσος, τολμηρός και ισχυρογνώμων."

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γραφολογία είναι η μελέτη και ανάλυση του γραφικού χαρακτήρα με σκοπό τη σκιαγράφηση του χαρακτήρα και της προσωπικότητας του ατόμου. Όπως το DNA έτσι και ο τρόπος γραφής είναι μοναδικός. Πρόκειται για την ανάλυση της έκφρασης του υποσυνείδητου του εγκεφάλου μέσω της γραφής.

Σύμφωνα με μελέτη της αμερικανικής εταιρείας National Pen Company, ο γραφικός χαρακτήρας μπορεί να αποκαλύψει περίπου 5.000 χαρακτηριστικά στοιχεία της προσωπικότητας του γράφοντος.

He's crowed about his large crowds, bank accounts, and vocabulary -- but what does the President's supersized signature say about him? A handwriting expert, and the woman who penned "Harry Potter," each offer analysis of Donald Trump's John Hancock https://t.co/mSyyPtXcL6 pic.twitter.com/Fsy9lJjfSt

CNN (@CNN) 11 Μαΐου 2018
Keywords
Τυχαία Θέματα