Κλειστοί την Κυριακή οι σταθμοί Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ομόνοια - Δημιουργούνται «νεκρές ζώνες»

Το κλείσιμο των σταθμών του Μετρό που βρίσκονται κοντά στα κεντρικά σημεία διεξαγωγής του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, αποφάσισε η Ελληνική Αστυνομία.

Από τις 10:00 το πρωί της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια θα κλείσουν με εντολή της Αστυνομίας. Το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 14:00 το μεσημέρι. Την ίδια στιγμή, από τις 12:00 το

μεσημέρι θα βρίσκεται σε εξέλιξη αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια από αντιεξουσιαστές.

«Παρακαλούνται όλοι οι Έλληνες και Φιλέλληνες να δώσουν το παρών σε αυτό το σημαντικότατο Συλλαλητήριο για να διατρανώσουμε το μήνυμα πως η Μακεδονία είναι Ελλάδα, τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. Δίνουμε δυναμικό παρών στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 2 μ.μ.», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην προαναγγελία της διοργάνωσης.

Το κλείσιμο των σταθμών του Μετρό εκτιμάται ότι γίνεται για λόγους ασφαλείας, ωστόσο αναμένεται να δυσχεράνει τους διαδηλωτές που σκόπευαν να πάνε στο συλλαλητήριο για το όνομα της Μακεδονίας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό τουλάχιστον σε τρία σημεία γύρω από την πλατεία Συντάγματος θα δημιουργηθούν «νεκρές ζώνες», από την ΕΛΑΣ προκειμένου να αποτραπεί η επαφή αντιεξουσιαστών με την κεντρική συγκέντρωση του συλλαλητηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα