Κλείσιμο με πτώση για τον Nikkei μετά το επταήμερο ράλι

Με απώλειες έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός Nikkei μετά από επτά συνεχόμενες κερδοφόρες συνεδριάσεις καθώς το γεν ενισχύθηκε σημαντικά έναντι του δολαρίου και οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν εκ νέου.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,13% στις 18.356,89 μονάδες, ενώ νωρίτερα βρέθηκε να υποχωρεί ενδοσυνεδριακά πάνω από 0,8%. Οι απώλειες αποδίδονται στην ενίσχυση του γεν,

που αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα για τις μετοχές των εταιρειών με εξαγωγική δραστηριότητα.

Αντίστοιχα, το δολάριο υποχώρησε κατά 1% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 112,13 γεν από 113 γεν που ήταν την περασμένη εβδομάδα.

Στην Αυστραλία, ο ASX 200 έκλεισε υποχωρώντας κατά 0,79%, λόγω της πτώσης του υποδείκτη των μετοχών ενέργειας, που είχε απώλειες 1,93%, αλλά και του υποδείκτη των μετοχών πρώτων υλών που υποχώρησε κατά 1,29%.

Η μετοχή της Tabcorp είχε άνοδο 1,94% μετά την είδηση που μετέδωσε η κυριακάτικη Mail ότι η βρετανική στοιχηματική Ladbrokes Coral σχεδιάζει να κάνει προσφορά 2 δισ. στερλινών στην αυστραλιανή εταιρεία.

Στη νότια Κορέα, ο Kospi ανέκαμψε από τις απώλειες που σημείωνε νωρίτερα και έκλεισε 0,19% ψηλότερα στις 1.978,13 μονάδες. Το Σαββατοκύριακο εκατοντάδες χιλιάδες άτομα έκαναν διαδήλωση στη Σεούλ για πέμπτη εβδομάδα κατά του προέδρου Park Geun-hye, που εμπλέκεται σε σκάνδαλο.

Στην Κίνα ο Shanghai composite έκλεισε με άνοδο 0,46%, ενώ ο Shenzhen composite σημείωσε απώλειες κατά 0,142%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 0,9%.

Οι μετοχές των εταιρειών ενέργειας αναμένεται να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά από δημοσίευμα του Reuters ότι η Σαουδική Αραβία δεν θα παραστεί σε συζητήσει που διεξάγονται σήμερα με μη μέλη του ΟΠΕΚ για να συζητηθεί η μείωση της παραγωγής, που προκάλεσε μια πτώση των futures αργού την Παρασκευή άνω του 3 τοις εκατό στις ΗΠΑ. Σήμερα τα futures του αμερικανικού αργού υποχωρούν κατά 0,26% στα 45,93 δολ/βαρέλι, ενώ τα futures του Μπρεντ υποχώρησαν κατά 0,23% στα 47,13 δολάρια το βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα