Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Λευκάδα

Ο Νοέμβριος κάθε άλλο παρά μήνας δραστηριοτήτων μπορεί να χαρακτηριστεί στην Κέρκυρα, την Κεφαλονιά και την Λευκάδα- λόγω του τέλους της σεζόν. Και όμως... Στα τρία νησιά του Ιονίου αυτό το μήνα οργανώνονται τρείς διαφορετικές εκδηλώσεις- Φεστιβάλ τα οποία περιλαμβάνουν μουσική, θέατρο αλλά και επιχειρηματικές συναντήσεις.

Οι πρωτοβουλίες αυτές – όπως λένε οι διοργανωτές τους- έχουν σκοπό να αναδείξουν τον πολιτιστικό χαρακτήρα των νησιών,

την εξωστρεφή πολιτισμική και επιχειρηματική συνείδηση των κατοίκων και να προσελκύσουν νέους επισκέπτες δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία να γνωρίσουν την τοπική ιστορία και τα όμορφα μέρη.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά:
Κέρκυρα: 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων

Ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ κιθάρας στην Ελλάδα θα διεξαχθεί το διήμερο 24 και 25 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Ένωσης «Καποδίστριας» και διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών. Καλλιτεχνικός διευθυντής έχει αναλάβει χρέη ο σολίστ κιθάρας Γιώργος Γκόλγκαρης.

Προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ είναι πολλοί γνωστοί και καταξιωμένοι στον μουσικό χώρο καλλιτέχνες όπως οι Κορίνα Βουγιούκα, Αριστοτέλης Βρεττάκης, Ισίδωρος Αντωνίου, Βασίλης Μαστοράκης, Σπύρος Μάστορας, Αντώνης Μυτακίδης, Μιχάλης Σουρβίνος, Χριστόδουλος Μπενετάτος, Δημήτρης Σβυντρίδης, Πέτρος Ρίστας, Γιώργος Αγιάσογλου, Γιούλα Αντωνίου, Γιώργος Κανελλόπουλος, Ηλίας Διαμαντάκης, Γιώργος Μανώλης, Δημήτρης Σταυρόπουλος, Δήμητρα Γιάννου.

Εξέχουσα συμμετοχή είναι αυτή του υπεύθυνου της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κέρκυρας και Μουσικολόγου-Κιθαριστή Δημήτρη Αλαφούζου και της νεαρής βραβευμένης σολίστ του περσινού φεστιβάλ Κυριακής Μάινα.

Οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Κεφαλονιά: 1ο Μουσικοθεατρικό Φεστιβάλ αφιερωμένο στον σκηνοθέτη Σπύρο Ευαγγελάτο

Η πόλη του Αργοστολίου έχει τη χαρά να φιλοξενεί στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος» από 15 έως 27 Νοεμβρίου το 1ο Μουσικοθεατρικό Φεστιβάλ του νησιού το οποίο είναι μια διοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κεφαλλονιάς και της Εταιρείας «Όψεις Πολιτισμού».

Όπως διαβάζω στο δελτίο τύπου: Στόχος της διοργάνωσης είναι αφ ενός να παρουσιάσει στο Κεφαλονίτικο κοινό τέχνες και τεχνικές , όπως είναι το θέατρο και η μουσική και αφ ετέρου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την διαχρονικότητα ενός θεσμού, σ΄ ένα νησί με ξεχωριστή πολιτιστική ταυτότητα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 9 θεατρικές-μουσικοθεατρικές παραστάσεις όπου συνοπτικά:

Τετάρτη 15 & Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 21:00
«Πώς να αγαπάτε έναν τραπεζίτη» του Armando Nascimento σε σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου.

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 21:00
«Στο φαλιμέντο του κόσμου» Μια παράσταση βασισμένη σε κείμενα, μουσικές και τραγούδια του Νικόλα Άσιμου.

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 12:00 & 17:00
«Ψέμα στο Ψέμα» Παιδική θεατρική παράσταση. Κείμενο: Καλλιόπη Παπαδάκη, Σκηνοθεσία: Παυλίνα Χαρέλα

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 21:00
«Ο Γκάτσος που αγάπησα» Μουσικοθεατρική παράσταση με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη σε κείμενα Αγαθής Δημητρούκα

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 21:00
«Αναφορά στον Γκρέκο» η αυτοβιογραφία του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα με τον Τάκη Χρυσικάκο στην ερμηνεία και τη Γεωργία Νταγάκη στη λύρα και το τραγούδι.

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 21:00
«ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΡΑΝΟΣ» Παίζουν οι ηθοποιοί: Οιδίποδας: Κώστας Μεσάρης, Ιοκάστη: Κάτια Σπερελάκη

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 21:00
«Woyzeck» Παράσταση του τοπικού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου «Κέντρο TheLab»

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 21:00
«STRASS» Μια Μουσικοθεατρική παράσταση με την Τάνια Τρύπη και τον Αλέξανδρο Ρήγα.

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 21:00
«FAITH» θεατρική παράσταση με τη Ζέτα Δούκα και τον Παναγιώτη Μπουγιούρη

Αναλυτικά το πρόγραμμα στο site του Δήμου Κεφαλονιάς.
Λευκάδα: Forum Λευκάδας – Έκθεση Τοπικών Παραγωγών και Επιχειρήσεων

Το τριήμερο 10-11 και 12 Νοεμβρίου η πόλη της Λευκάδας θα φιλοξενήσει το πολυσυνέδριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον συνεδριακό χώρο του Επιμελητηρίου Λευκάδας.

Όπως διαβάζω στο σχετικό πρόγραμμα:

Πρόκειται για μια εκδήλωση με δύο μορφές επικοινωνίας την εκθεσιακή όπου θα δοθεί η ευκαιρία σε επιχειρήσεις, εταιρείες, φορείς, ιδρύματα και παραγωγούς να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να έρθουν σε επαφή με τους επισκέπτες ενώ στη συνεδριακή του μορφή μέσα από πρόγραμμα 15 διαφορετικών θεματολογικών ενοτήτων θα προσφερθεί ενημέρωση και πληροφόρηση για όλα τα τρέχοντα ζητήματα.

Νέες επιχειρήσεις, παραγωγοί και φορείς θα έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν το επιχειρηματικό τους δίκτυο μέσα από την κοινοποίηση των δραστηριοτήτων τους στην περιοχή του Ιονίου και όχι μόνο.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα