Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε Όμικρον και απασχόληση στις ΗΠΑ

Σε θετικό πρόσημο κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την Όμικρον ενώ αναμένουν και τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,23% στις 478,48 μονάδες. Ο κλάδος οικιακών καταναλωτικών αγαθών σημειώνει άνοδο 0,6% ενώ οι τραπεζικές μετοχές σημειώνουν πτώση 0,3%.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,14%, ο γερμανικός DAX

κερδίζει 0,09%, ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,23%, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί οριακά  κατά 0,02% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με απώλειες 0,35%.

Τις τελευταίες ημέρες οι διεθνείς αγορές έκαναν ράλι, καθώς οι έμποροι στοιχημάτιζαν ότι η οι οικονομικές συνέπειες της μετάλλαξης Όμικρον δεν θα είναι τελικά τόσο σοβαρές όσο πίστευαν αρχικά. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί εφιστούν την προσοχή, αναφέροντας ότι υπάρχουν ακόμα άγνωστες παράμετροι της μετάλλαξης.

Τα αμερικανικά futures σημειώνουν μικρές μεταβολές μετά από ένα ανοδικό τριήμερο. Νωρίτερα οι αγορές στην περιφέρεια Ασίας – Ειρηνικού κινήθηκαν σε μεικτό έδαφος, καθώς οι επενδυτές βάζουν στο μικροσκόπιο τους κινδύνους που εγκυμονεί η μετάλλαξη.

Την ίδια ώρα, τα προκαταρκτικά στοιχεία από τη Νότια Αφρική όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά η Όμικρον υποδεικνύουν ότι η μετάλλαξη αυτή είναι πιο ήπια από τη Δέλτα, ωστόσο ο ΠΟΥ ανέφερε χθες Τετάρτη ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να καταλήξει σε ένα τέτοιο συμπέρασμα.

Παράλληλα, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ ανέφερε ότι η Όμικρον μπορεί να αλλάξει την πορεία της πανδημίας. Η μετάλλαξη Όμικρον μέχρι τώρα έχει εντοπιστεί σε 57 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη:

ΤUI: «Πολύ ενθαρρυντικό» το καλοκαίρι του 2022 – Στην πρώτη γραμμή της ανάκαμψης η Ελλάδα

Τι ψάχνει στην Ελλάδα ο κληρονόμος του Mr IΚΕΑ – Ο ρόλος της e-eat (pics)

Καραμούζης: Κλείνει συμφωνίες ύψους 40 εκατ. ευρώ το επόμενο τρίμηνο

Keywords
Τυχαία Θέματα