Κέρδη στις ασιατικές αγορές χάρη στην πτώση του δολαρίου και την άνοδο του πετρελαίου

Με θετικά πρόσημα έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τρίτη, μετά το καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία, χάρη στην αποδυνάμωση του δολαρίου. Σύμφωνα με τους αναλυτές πάντως η αναμενόμενη ζημιά από τον σεισμό δεν είχε μεγάλο αντίκτυπο στις αγορές.

Ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με άνοδο χάρη στο αδύναμο γεν. Το δολάριο κινήθηκε στα 111,03 γεν.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα του στις τελευταίες

δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τον TPP.

Στις μετοχές, η Nissan ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις δραστηριότητές της στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα, λόγω φόβων για τσουνάμι μετά τον σεισμό. Η μετοχή της έκλεισε με πτώση 1,4%, ενώ στις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, η Toyota υποχώρησε κατά 1,13%, η Mazda έκλεισε με πτώση 2,2% ενώ η Isuzu Motors κινήθηκε κόντρα στο ρεύμα, κλείνοντας ανοδικά 0,44%.

Με κέρδη πάνω από 1% έκλεισαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες σε Χονγκ Κονγκ και Αυστραλία. Κέρδη κοντά στο 1% για τον Shanghai και τον Kospi.

Οι ενεργειακές μετοχές στην Αυστραλία έκλεισαν με άνοδο 2,6% ενώ ο δείκτης πρώτων υλών έκλεισε με κέρδη 2,77%, χάρη στην άνοδο του πετρελαίου.
Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά 1% στα 48,74 δολάρια, ενώ η τιμή του Brent κατέγραψε άνοδο 1% στα 49,41 δολάρια.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε έναντι των υπολοίπων νομισμάτων. Ο δείκτης δολαρίου κινήθηκε στις 100,99 μονάδες.
Αυτό ώθησε το αυστραλιανό δολάριο στο $0,7377 ενώ το ευρώ κινήθηκε στο $1,0618. Η στερλίνα κατέγραψε άνοδο στο $1,2489. Το γιουάν διαμορρφώθηκε στα 6,8908 έναντι του δολαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα