Κέρδη στην Ασία με ώθηση από το ριμπάουντ στις τιμές του «μαύρου χρυσού»

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές χρηματαγορές, λαμβάνοντας ώθηση από το ριμπάουντ άνω του 3% στις τιμές του πετρελαίου, μετά και την άνω των εκτιμήσεων πτώση στα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα, τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 3,3 εκατ. βαρέλια, έναντι πρόβλεψης για μείωση κατά 200.000 βαρέλια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας, μεταδίδει το Reuters.

Κατά

τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης στις ασιατικές αγορές, το αμερικανικό αργό σημείωνε άνοδο 0,78% στα 41,15 δολ/βαρέλι, ενώ το Μπρεντ σημείωνε άνοδο 0,51% στα 43,32 δολ./βαρέλι.

Οι ιαπωνικές αγορές αρχικά δέχτηκαν πιέσεις λόγω του σχετικά ισχυρότερου γεν.

Για τον δείκτη Nikkei η εικόνα ήταν μεικτή από τα κέρδη στις απώλειες, ωστόσο έκλεισε με άνοδο 1,07%.

Το γεν διαπραγματευόταν νωρίτερα στα 101,11 δολ., ενώ έφτασε να βρίσκεται και στα υψηλά ημέρας των 100,84 δολ. Το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύθηκε τις τελευταίες ημέρες, καθώς αρκετοί επενδυτές απογοητεύτηκαν από τις λεπτομέρειες του σχεδίου στήριξης της οικονομίας από τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε. Σύμφωνα με τα πρακτικά της BoJ, οι αξιωματούχοι της Τράπεζας συγκρούστηκαν σχετικά με την ανάγκη τροποποίησης των μέτρων τόνωσης τον Ιούνιο, καθώς οι εντάσεις αυξήθηκαν αναφορικά με την ολοένα και πιο χαλαρή πολιτική της κεντρικής τράπεζας και τις χαμηλές αποδόσεις της. Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης, η εσωτερική διαμάχη της συνεδρίασης της 15ης-16ης Ιουλίου θα μπορούσε να εντείνει τη σπέκουλα γύρω από τις πιθανές αλλαγές στο πλαίσιο πολιτικής της κεντρικής τράπεζας τους επόμενους μήνες.

Στις υπόλοιπες αγορές, η εικόνα ήταν ανοδική, με τον ASX 200 στην Αυστραλία να σημειώνει κέρδη 0,18%, τον Kospi της Νότιας Κορέας να έχει κέρδη 0,26% και στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng να σημειώνει άνοδο 0,56%.

Στην Κίνα, ο Shanghai Composite σημειώνει οριακές απώλειες 0,08%

Υπενθυμίζεται ότι η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε χτες ότι θα συνεχίσει τη συνετή νομισματική πολιτική της το δεύτερο εξάμηνο του έτους, χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία πολιτικής για να διατηρήσει την κατάλληλη ρευστότητα και την λογική αύξηση της πίστωσης και της κοινωνικής χρηματοδότησης, θα βελτιώσει τις δομές χρηματοδότησης και πίστωσης και θα μειώσει το κόστος της κοινωνικής χρηματοδότησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα