Κέρδη στην Ασία με «οδηγό» τον Nikkei - Πτώση στην Κίνα

Κέρδη στα ασιατικά χρηματιστήρια την Τρίτη, με «οδηγό» τις ιαπωνικές μετοχές, οι οποίες ενισχύθηκαν μετά την πτώση του γεν ύστερα από ράλι επτά ημερών.

Εξαίρεση το χρηματιστήριο της Κίνας που έκλεισε με απώλειες σχεδόν 1%.

Ο MSCI Asia Pacific ενισχύθηκε κατά 0,3% στις 127,07 μονάδες.

Ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,13% στις 15.928 μονάδες, ο ASX 200 έκλεισε με

κέρδη 0,9% στις 4.975 μονάδες, ο Hang Seng με κέρδη 0,25% στις 20.492 μονάδες, ο Kospi με άνοδο 0,56% στις 1.981 μονάδες ενώ ο Shanghai έκλεισε με πτώση 0,9% στις 3.006 μονάδες.

Οι παγκόσμιες μετοχές βρέθηκαν υπό πίεση τον Απρίλιο εν μέσω ανησυχιών για την ικανότητα των κεντρικών τραπεζών να δώσουν ώθηση στην οικονομία. Στο μεταξύ, το γενικότερο κλίμα αποφυγής ρίσκου πυροδότησε sell off στις ιαπωνικές μετοχές, οι οποίες έχουν καταγράψει μεγάλη πτώση φέτος, από τις χειρότερες παγκοσμίως, καθώς το ισχυρό γεν άσκησε πιέσεις στις εξαγωγικές μετοχές και τα κέρδη των εταιρειών.

«Είναι μια αβέβαιη περίοδος για τους επενδυτές και τις διοικήσεις. Ειδικά για τις εξαγωγικές (...). Θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για τις εταιρείες τύπου Toyota και Honda να αντέξουν σε έναν κόσμο όπου το γεν παραμένει στο 105-110 έναντι του δολαρίου» αναφέρει στο Bloomberg TV ο Chris Konstantinos, διευθυντής διαχείρισης διεθνούς χαρτοφυλακίου στην Riverfront Investment Group.

Στις επιμέρους μετοχές, οι τράπεζες της Αυστραλίας ενισχύθηκαν κατά περίπου 1,3%. Συγκεκριμένα οι τέσσερις μεγαλύτερες, ANZ, Commonwealth Bank of Australia, Westpac και NAB- κινήθηκαν ανοδικά μεταξύ 1,3%-2,5%.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι τράπεζες είχαν δεχτεί μεγάλες πιέσεις εξαιτίας της έκθεσής τους στις εταιρείες πρώτων υλών .

Στην Ιαπωνία, το γεν κινήθηκε πτωτικά στο 108 έναντι του δολαρίου, με αποτέλεσμα να δώσει ώθηση στις εξαγωγικές μετοχές. Η Toyota έκλεισε με άνοδο 3,3%, η Nissan έκλεισε με κέρδη 2,66% και η Honda με άνοδο 3,3%.

Το αυστραλιανό δολάριο κινήθηκε στο 0,7632 έναντι του αμερικανικού.

Το κινεζικό γιουάν κινήθηκε πτωτικά έναντι του δολαρίου.

Οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν οριακά, με το προθεσμιακό συμβόλαιο του αμερικανικού αργού να υποχωρεί κατά 0,22% στα 40,27 δολάρια το βαρέλι, ενώ το προθεσμιακό συμβόλαιο του Brent να υποχωρεί κατά 0,26% στα 42,72 δολάρια το βαρέλι.

Οι ενεργειακές μετοχές κινήθηκαν με μεικτά πρόσημα. Η Santos κινήθηκε με πτώση από 0,25% έως και -1%, η Woodside Petroleum ενισχύθηκε κατά 0,5% και η Inpex ενισχύθηκε κατά 3%.

Απώλειες 0,26% για την Sinopec.

Μεικτά πρόσημα για τις μεταλλευτικές μετοχές. Οι Rio Tinto, BHP Billiton και Fortescue σημείωσαν άνοδο πάνω από 2%.

Τα βασικά μέταλλα έκλεισαν με μεικτά πρόσημα. Η τιμή του αλουμινίου έκλεισε με πτώση 0,8%, ενώ ο ψευδάργυρος και ο χαλκός με κέρδη 0,3%.

Keywords
Τυχαία Θέματα