Κέρδη στην Ασία – Ένατη μέρα ανόδου για Nikkei

Ανοδικά κινήθηκαν στο ξεκίνημα της εβδομάδας οι ασιατικοί δείκτες, ενώ κέρδη κατέγραψε και το πετρέλαιο μετά τα νέα ότι οι ιρακινές δυνάμεις ανέκτησαν τμήματα του Κιρκούκ.

Στην Κίνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε επιβράδυνση τον Σεπτέμβριο και κινήθηκε σύμφωνα με τις προβλέψεις, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού ξεπέρασε τα προγνωστικά.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε άνοδο για ένατη συνεχόμενη ημέρα,

με τους επενδυτές να επιδιώκουν τη διεύρυνση των κερδών τους μετά το νέο υψηλό 21 ετών που άγγιξε ο δείκτης την Παρασκευή. Σήμερα, ο ιαπωνικός δείκτης σημείωσε άνοδο 0,47%, ενώ το ενδιαφέρον αναμένεται να στραφεί στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, καθώς στα τέλη της εβδομάδας γίνονται εκλογές στην Κάτω Βουλή.

Στην Κορέα, ο Kospi με άνοδο 0,26%. Κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές χάλυβα και της λιανικής πώλησης καλλυντικών. Αλμα 5,69% για την Posco, 2,75% για τη Hyundai Steel και 4,61% για την Amorepacific. Οι μετοχές τεχνολογίας σε μεικτό έδαφος με την SK Hynix να υποχωρεί 3,48% και την LG Electronics να ενισχύεται 1,02%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 με άνοδο 0,56%. Ανοδο 1,51% σημείωσε ο δείκτης πρώτων υλών. Η Rio Tinto με κέρδη 3,25%, η Fortescue Metals με κέρδη 1,33%, ενώ η BHP ενισχύθηκε κατά 2,2%.

Στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα αναμένεται να βρεθεί η Κίνα, καθώς στις 18 Οκτωβρίου ξεκινά το 19ο Εθνικό Κογκρέσο του Κομμουνιστικό Κόμματος.

Στα ταμπλό, ο Shanghai Composite γύρισε σε απώλειες, με πτώση 0,35%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημείωσε κέρδη 0,85%.

Keywords
Τυχαία Θέματα