Κέρδη στην Wall με την υγεία να ηγείται - Άνοδος κοντά στο 20% για το Netflix

Κέρδη 75 μονάδων για τον Dow με την UnitedHealth να συνεισφέρει 59 μονάδες ενώ οι τομείς της υγείας και των υλικών ηγήθηκαν της ανόδου.

Ο DOW σημείωσε άνοδο 0,42% στις 18.161,94 μονάδες ενώ ο S&P 500 κέρδισε 0,62% στις 2.139,60 μονάδες. Ο NASDAQ κατέγραψε κέρδη 0,85% στις 5.243,84 μονάδες.

«Για μένα τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ήταν απογοητευτικά. Επιφανειακά και σε επίπεδο αριθμών τα στοιχεία ήταν θετικά, αλλά ο δομικός πληθωρισμός απογοήτευσε», τονίζει ο Phil

Orlando, στρατηγικός αναλυτής στη Federal Investors.

Ο κ. Orlando εκτιμά ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, ενώ το περίφημο FedWatch της CME Group «δείχνει» ότι οι πιθανότητες για μία τέτοια κίνηση ξεπερνούν το 60%.

Την ίδια ώρα οι επενδυτές αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο τις ανακοινώσεις των εταιρικών μεγεθών γ' τριμήνου.

Κέρδη 2,15% για τη μετοχή της Goldman Sachs, μετά την ανακοίνωση μεγεθών καλύτερων των εκτιμήσεων, αλλά πτώση 2,60% για την Johnson & Johnson, αν και αυτή κατόρθωσε να ξεπεράσει να ξεπεράσει τις προβλέψεις.

Ράλι 19,03% για τον τίτλο της Netflix, λόγω ιδιαίτερα θετικών μεγεθών τριμήνου, ενώ κατά 6,90% υψηλότερα κινήθηκε η UnitedHealth Group και αυτή εξαιτίας των καλύτερων του αναμενόμενου κερδών γ' τριμήνου.

Με 52 εταιρείες του S&P να έχουν ανακοινώσει εταιρικά κέρδη έως το πρωί της Τρίτης, τα εταιρικά κέρδη τρίτου τριμήνου έχουν εμφανίσει ανάπτυξη 8,19%.

Με άνοδο τελείωσαν την Τρίτη τα futures του "μαύρου χρυσού" που ανέβηκε πάλι πάνω από το επίπεδο των 50 δολαρίων στο βαρέλι, καθώς ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ Mohammad Barkindo δήλωσε ότι ο οργανισμός είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει το σχέδιό του για την μείωση της παραγωγής αργού.

Το αργό WTI παράδοσης Νοεμβρίου σημείωσε κέρδη 35 σεντς ή 0,7% στα 50,29 δολάρια το βαρέλι.

Στα 1,098 δολάρια το ευρώ και στα 103,8 γιεν το δολάριο. Άνοδος 1% για την στερλίνα σε σχέση με το δολάριο μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πέντε μετοχές κατέγραφαν άνοδο για κάθε μία που σημείωνε πτώση.

Ο δείκτης φόβου (VIX) σημείωσε πτώση κοντά στο 15.

Κέρδη 6,30 δολαρίων για τον χρυσό στα 1.262,90 δολάρια στην ουγγιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα