Κέρδη στη Wall Street χάρη σε θετικά macro

Σε ανοδική πορεία κινείται η αμερικανική αγορά, μετά τα θετικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και στον απόηχο του πρώτου debate μεταξύ της Χίλαρι Κλίντον και του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ ενισχύθηκε στις 104,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο, από 101,8 που ήταν τον Αύγουστο και έναντι 99 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Τα κέρδη του Dow Jones ξεπέρασαν, αρχικά, τις 100 μονάδες, ενώ πλέον κινείται κατά 0,43% υψηλότερα στις 18.171 μονάδες,

Άνοδος 0,36% για τον S&P 500 στις 2.153 μονάδες, ενώ κατά 0,58% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq στο επίπεδο των 5.287 μονάδων.

Η θετική πορεία της καταναλωτικής εμπιστοσύνης φαίνεται να στηρίζει τις επενδυτικές διαθέσεις για αύξηση θέσεων, μετά και την πτώση των προηγούμενων ημερών, ενώ αναφορικά με το πρώτο debate, ακόμη δεν φαίνεται να έχει αποφασιστεί, οριστικά, εάν κερδισμένη ήταν η Χίλαρι Κλίντον ή εάν κέρδισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί ποιος κέρδισε», εκτιμά ο Adam Sarhan, επικεφαλής της Sarhan Capital και προσθέτει ότι ακόμη και εάν κάποια στοιχεία δείχνουν ως κερδισμένη τη Χίλαρι Κλίντον, υπήρξαν και δημοσκοπήσεις που έδωσαν το προβάδισμα στον Τραμπ.

Σημειώνεται ότι το δεύτερο από τα τρία debate μεταξύ των δύο υποψηφίων θα γίνει στις 9 Οκτωβρίου.

Ανοδική πορεία για τα αμερικανικά ομόλογα με την απόδοση του 2ετούς να φθάνει στο 0,746% και του 10ετούς στο 1,567%. Σημειώνεται ότι το αμερικανικό υπ. Οικονομικών θα προχωρήσει σήμερα στην έκδοση 5ετών ομολόγων, αξίας 34 δισ. δολαρίων.

Κέρδη για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να φθάνει στο 1,122 δολ. και το δολάριο στα 100,39 γεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα