Κέρδη στη Wall Street - Σε νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό Nasdaq και S&P 500

Εξαιρετικά ήπιες διακυμάνσεις στο χρηματιστήριο της Wall Street, με τους επενδυτές να εξετάζουν την πορεία του πετρελαίου, μετά και την ανακοίνωση του OPEC ότι θα υπάρξει άτυπη σύνοδος των μελών του τον ερχόμενο μήνα, στο περιθώριο του Διεθνούς Ενεργειακού Φόρουμ που γίνεται στην Αλγερία.

Κέρδη 0,23% για τον Dow Jones στις 18.572 μονάδες, με τις μετοχές των Goldman Sachs και Chevron να εμφανίζουν τη μεγαλύτερη άνοδο. Στο

0,24% η άνοδος για τον S&P 500 στις 2.186 μονάδες, ενώ κατά 0,43% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq στο επίπεδο των 5.235 μονάδων.

«Το μεγαλύτερο ζήτημα στην αγορά είναι οι αποτιμήσεις. Δεν είναι ακριβές αλλά δεν είναι και φθηνές, ως εκ τούτου είναι δύσκολο για κάποιον να ενθουσιαστεί και να προχωρήσει σε ευρείες αγορές», τονίζει ο Maris Ogg, επικεφαλής της επενδυτικής εταιρείας Tower Bridge Advisors.

Οι ήπιες διακυμάνσεις της αγοράς οδηγούν και τον δείκτη «φόβου» VIX κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο για διάστημα ενός έτους , καθώς και σήμερα κινείται χαμηλότερα διαπραγματευόμενος κοντά στο 11,3.

Μεικτές τάσεις για το πετρέλαιο, το οποίο είτε μάζεψε είτε έχασε όλα τα αρχικά του κέρδη. Άνοδος 0,23% για το αμερικανικό αργό στα 43,12 δολάρια, ενώ κατά 0,04% χαμηλότερα κινείται το Brent στα 45,40 δολάρια.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο αρνητικά ήταν τα προκαταρκτικά στοιχεία για την παραγωγικότητα στις ΗΠΑ στο α' εξάμηνο, καθώς αυτή υποχώρησε κατά 0,5%, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα ενισχύονταν κατά 0,5%.

Σταθεροποιητικές τάσεις και για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 2ετούς να φθάνει στο 0,73% και του 10ετούς στο 1,58%. Στο 1,108 δολ. το ευρώ, ενώ το δολάριο κινείται κοντά στα 102,5 γεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα