Κέρδη 3,3% για τα futures του "μαύρου χρυσού" με φόντο την πτώση των αποθεμάτων

Ισχυρή άνοδος άνω του 3% για τα futures του πετρελαίου την Δευτέρα, μετά την εκτίμηση της Goldman Sachs ότι η αγορά βρίσκεται σε κατάσταση μείωσης των αποθεμάτων, πράγμα που ώθησε την τιμή του "μαύρου χρυσού" μετά από δύο χρόνια πίεσης, λόγω των υψηλών αποθεμάτων.

Στην έκθεση της Goldman Sachs σημειώνεται ότι πλέον υπάρχει έλλειψη στην

αγορά, από υπερπροσφορά, εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής.

Το αργό WTI σημείωσε άνοδο 1,51 δολαρίων ή 3,3% στα 47,72 δολάρια το βαρέλι.

Το Brent παράδοσης Ιουλίου κατέγραψε κέρδη 1,14 δολαρίων ή 2,4% στα 48,97 δολάρια το βαρέλι.

Στη μηνιαία έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης που δόθηκε στην δημοσιότητα την Δευτέρα, εμφανίζεται μείωσης της εγχώριας παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου κατά 113.000 βαρέλια την ημέρα, στα 4,96 εκατ. βαρέλια την ημέρα για τον μήνα Ιούνιο.

Τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην παραγωγή και την άνοδο του πετρελαίου είχε η μείωση της παραγωγής της Νιγηρίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.

Η παραγωγή από τη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα της Αφρικής υποχώρησε στα 1,65 εκατ. βαρέλια την ημέρα, από τα 2,2 εκατ. βαρέλια, εξαιτίας των επιθέσεων, όπως ανακοίνωσε ο Kemi Adeosun.

«Η επιστροφή στην ισορροπία για την αγορά πετρελαίου επιτέλους άρχισε», έγραψαν οι αναλυτές. Οι αλλαγές στις προβλέψεις «αντανακλούν την άποψή μας ότι η αναμονή για μακροπρόθεσμα πλεονάσματα μπορεί να δημιουργήσουν βραχυπρόθεσμα ελλείμματα και μάς κάνει αισιόδοξους, αλλά μακροπρόθεσμα απαισιόδοξους».

Η Goldman Sachs αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για την τιμή του πετρελαίου το β' εξάμηνο του έτους στα 50 δολάρια, από την εκτίμηση των 45 δολαρίων τον Μάρτιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα