Κέρδη 2% για το πετρέλαιο – Κοντά στα 45 δολ.

Αντιστροφή τάσεων για το πετρέλαιο το οποίο όχι μόνο «μηδένισε» τις πρωινές του απώλειες αλλά κινείται με κέρδη που φθάνουν στο 2% μετά την ανακοίνωση ότι τα αμερικανικά αποθέματα μαύρου χρυσού ενισχύθηκαν λιγότερο του αναμενόμενου την προηγούμενη εβδομάδα.

Στις πρώτες ώρες των σημερινών συνεδριάσεων τόσο στο Λονδίνο όσο και στις ΗΠΑ, ο μαύρος χρυσός δέχθηκε ισχυρές πιέσεις, με δεδομένη την απουσία συμφωνίας για «πάγωμα» της ημερήσιας παραγωγής,

αλλά και τη διακοπή των απεργιακών κινητοποιήσεων στον πετρελαϊκό τομέα του Κουβέιτ.

Όμως η ανακοίνωση της αμερικανικής Επιτροπής Ενέργειας (ΕΙΑ) ότι τα αμερικανικά αποθέματα ενισχύθηκαν κατά 2,1 εκατ. βαρέλια στα 538,6 εκατ., δηλαδή χαμηλότερα της εκτίμησης των αναλυτών ήταν αρκετή για να αλλάξει τις τάσεις στην αγορά.

Σημειώνεται ότι βάσει της «μέτρησης» του Αμερικανικού Πετρελαϊκού Ινστιτούτου (ΑΡΙ), τα αποθέματα ενισχύθηκαν κατά 3,1 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα ενισχυθούν κατά 2,4 εκατ. βαρέλια.

Ο συνδυασμός των δύο παραπάνω ανακοινώσεων οδηγεί σε κέρδη της τάξης του 2% το αμερικανικό αργό στα 41,88 δολάρια, ενώ κατά 1,6% υψηλότερα κινείται το Brent στα 44,76 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα