Καταδικάζουν την επίθεση Ευρωπαίοι και Έλληνες πολιτικοί - Τα μηνύματα τους

Την επίθεση καταδίκασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ που σημειώνει ότι «έμαθα με φρίκη για τα τελευταία γεγονότα στο Λονδίνο. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους».

Ακόμη, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σημειώνει ότι «απέναντι σε αυτή τη νέα τραγωδία, η Γαλλία είναι περισσότερο από ποτέ στο πλευρό του

Ηνωμένου Βασιλείου. Οι σκέψεις μου πάνε στα θύματα και στους οικείους τους».

Τα συλλυπητήριά του προς τον βρετανικό λαό στο Λονδίνο εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο Πούτιν εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια προς τον βρετανικό λαό και καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα στο Λονδίνο», σημείωσε ο Πεσκόφ. «Ο πρόεδρος θα αποστείλει σύντομα τηλεγράφημα με τα συλλυπητήριά του προς τη βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι», πρόσθεσε ο ρώσος αξιωματούχος.

«Σήμερα μας ενώνει, πέρα από κάθε σύνορο, η φρίκη και το πένθος, αλλά επίσης και η αποφασιστικότητα», τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, η οποία σε ανακοίνωσή της, δηλώσει στο πλευρό της Βρετανίας.

«Φρικτές οι ειδήσεις από το Λονδίνο. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος για τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο. Ύστερα από εντολή του, ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας πρεσβευτής Γεώργιος Γεννηματάς, διαβίβασε το πρωί της Κυριακής προς την πρεσβευτή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ, «τον αποτροπιασμό του Ελληνα Προέδρου για την χθεσινοβραδινή βάρβαρη πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, καθώς και τα θερμά συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων, μαζί με τις ειλικρινείς ευχές του για ταχεία ανάρρωση των δεκάδων τραυματιών».

Με αναρτήσεις του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας συμπαρίσταται στο βρετανικό λαό και τονίζει ότι «με αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη θα νικήσουμε την τρομοκρατία και τον φόβο».

Σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει ότι χρέος μας είναι «να κάνουμε τα πάντα για να τελειώνουμε με την τρομοκρατία».

Εν τω μεταξύ, και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αναρτήσεις της υπογραμμίζει ότι οι λαοί της Ευρώπης δεν θα τρέξουν να κρυφτούν από την τρομοκρατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα