Κάρνεϊ: Η πιο δύσκολη νύχτα της ζωής μου ήταν το βράδυ του Brexit

Η νύχτα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου ήταν και η πιο δύσκολη για τον διοικητή της ΒοΕ, Mark Carney.

Απαντώντας σε μαθητές σχολείου του Coventry, ο Carney ανέφερε πως ο ίδιος ένιωθε μία τεράστια ευθύνη για την συνέχιση του οικονομικού συστήματος, ιδιαίτερα τη στιγμή που φάνηκε πως οι Βρετανοί είχαν ψηφίσει υπέρ του Brexit. Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας

ανέφερε, επίσης, πως είχε κοιμηθεί μόλις δύο ώρες πριν ξυπνήσει για να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, όταν μετέβη και στα κεντρικά της τράπεζας έτσι ώστε να συνομιλήσει και να αρχίσει άμεσες διεργασίες με λοιπές κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε, επίσης, πως μετά το Brexit, πολλές είναι οι χώρες που αποσκοπούν σε εμπόριο με τη Βρετανία, ενώ υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες λόγω της τεχνολογίας η οποία κάνει πιο εύκολη την επέκταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο Carney επίσης ανέφερε πως τα προσωνύμιά του στο σχολείο ήταν "Carnage" και "Carnival" (μακελειό και καρναβάλι), αλλά και πως λατρεύει το γλύκισμα Dairy Milk, πως το αγαπημένο του φαγητό είναι η Pizza, το αγαπημένο του φιλμ είναι το Gallipoli και πως η ένοχή του απόλαυση είναι να παρακολουθεί το "The Great British Bake Off".

Keywords
Τυχαία Θέματα