Καναδάς: Ανοίγει τις πύλες του σε οικονομικούς μετανάστες και πρόσφυγες

Περισσότερους από 300.000 μετανάστες αναμένει κατά τη διάρκεια του 2016 η κυβέρνηση του Καναδά, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ, όπως ανακοίνωσαν οι επίσημες αρχές του καναδικού υπουργείου Εσωτερικών.

Πιο συγκεκριμένα, οι υπολογισμοί των Καναδών κάνουν λόγο για 280.000 έως 305.000 άτομα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι δεσμεύσεις της χώρας για τη φιλοξενία προσφύγων από τις εμπόλεμες ζώνες της Συρίας.

Ο υπουργός Μετανάστευσης του Καναδά, Τζον Μακάλουμ, τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να ενώσει όσο περισσότερες οικογένειες μπορεί, καθώς αυτοί οι άνθρωποι μπορούν

να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της οικονομίας του καναδικού κράτους, ενώ από την πλευρά της η κυβέρνηση Τριντό, θα συνεχίσει την παράδοση που χαρακτηρίζει τη χώρα στη διάρκεια των χρόνων.

Ο Τζον Μακάλουμ ενημέρωσε ότι έχει ήδη προβλεφθεί ειδικό σχέδιο για την απορρόφηση 162.400 οικονομικών μεταναστών σε συγκεκριμένες θέσεις και οικονομικά προγράμματα. Την ίδια στιγμή, ο Καναδάς έχει δεσμευτεί για τη φιλοξενία 25.000 Σύρων προσφύγων, ενώ ήδη υπάρχει μέριμνα για την υποδοχή αρκετών χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτημα οικογενειακής βίζας απ' όλο τον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα