Καμμένος για τα F-16: Δεν υπάρχει συμφωνία αλλά ένα Letter of Request

«Δεν υπάρχει συμφωνία για τα F-16» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής. Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι το κόστος για την ανακατασκευή των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας δεν θα ξεπεράσει το 1,1 δισ. δολάρια, επιβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τους Αμερικανούς αντισταθμιστικά

αλλά την ίδια στιγμή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υλοποιηθούν τελικά offsets, αν -όπως είπε- το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κρίνει ότι δεν συμφέρει.

Επιχειρώντας να πείσει την εθνική αντιπροσωπεία και την κοινή γνώμη ότι η συμφωνία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, ο κ. Καμμένος έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι δεν είναι δεδομένο ποια θα είναι η αμερικανική εταιρεία που θα κάνει τον εκσυγχρονισμό των F-16. «Θα σας πω ότι ακόμη και η εταιρεία που κάνει την αναβάθμιση των F-16 δεν είναι δεδομένη!

Αυτό θα το επιλέξουν οι Αμερικανοί, μπορεί να επιλέξουν ότι είναι η... Boeing» είπε ο κ. Καμμένος, λες και υπάρχει η παραμικρή περίπτωση (ή κάποιο ιστορικό προηγούμενο) ο εκσυγχρονισμός των F-16 που κατασκευάζει η Lockheed Martin να γίνει από την Boeing που κατασκευάζει μαχητικά αεροσκάφη άλλων τύπων...

«Δεν υπάρχει συμφωνία, υπάρχει ένα Letter of Request» είπε ο κ. Καμμένος για την ανακατασκευή των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας στην έκδοση «V».
«Αναμένουμε την απάντηση των Αμερικανών. Για να πάρουν την έγκριση από το Κογκρέσο είπαν ότι για την αναβάθμιση 123 ελληνικών F-16, δηλαδή και της έκδοσης Block 30, Block 50, Block 52 plus θα χρειαστούν 2,4 δισ.δολάρια» είπε ο κ. Καμμένος και συνέχισε: «Αναμένουμε την LOA, δηλαδή την απάντηση των Αμερικανών».

«Είχαμε πει ευρώ, δολάρια είπα εγώ, σας λέω ότι πιστεύω ότι δεν θα ξεπεράσει τα 1,1 δισ. δολάρια» συνέχισε ο κ. Καμμένος και απευθύνθηκε στον αντιπρόεδρο της ΝΔ ο οποίος παρενέβη λέγοντας: «Κύριε Γεωργιάδη, οι τιμές, οι τιμές οι οποίες δίδονται έχουν σχέση και με το κράτος στο οποίο δίδονται» και συνέχισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας: «Δηλαδή οι τιμές της Κορέας με το Μπαχρέιν είναι στο 1/4»...

«Δεν θα σας πω τώρα τι θα πάρουμε, θα κάνουμε μια κλειστή συνεδρίαση της επιτροπής και θα σας ενημερώσω» τόνισε ο Πάνος Καμμένος και συμπλήρωσε: «Έχουμε εμπιστοσύνη στα επιτελεία, δεν διαπραγματεύεται ο υπουργός...».

«Είναι άδικο όλο το ταξίδι να μπαίνει κάτω από μία ταμπέλα» ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον. Μάλιστα, για να προβάλλει τον ισχυρισμό ότι οι συναντήσεις ήτα επιτυχημένες, ο κ. Καμμένος είπε ότι «είναι η πρώτη φορά από το 1994 που είχε πάει ο Ανδρέας Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον που άνοιξε το Blair House» αναφερόμενος στο οίκημα που φιλοξενήθηκε ο κ. Τσίπρας στην Ουάσιγκτον.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα