Κάμερον: Οι τράπεζες θα λογοδοτούν για ανάμειξη εργαζομένων σε ξέπλυμα χρήματος

Το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να καταστήσει υπεύθυνες τις εταιρίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για την ανάμειξη των εργαζομένων τους σε ξέπλυμα χρήματος και απάτες, επεκτείνοντας τους προτεινόμενους νόμους κατά της φοροδιαφυγής, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο ανεπτυγμένος κόσμος πρέπει να «νοικοκυρευτεί», ενώ έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με έναν κατάλογο ιδιοκτητών ακινήτων υψηλής αξίας στο Λονδίνο, που αποσκοπεί στο να αποτρέψει τη χρήση των χώρων ως κρυψώνες για μαύρο χρήμα.

«Εκτός

της δίωξης εταιριών που αποτυγχάνουν να εμποδίσουν την δωροδοκία και τη φοροδιαφυγή, προτείνουμε την επέκταση του ποινικού αδικήματος της ''αποτυχίας αναχαίτισης'' και σε άλλα οικονομικά εγκλήματα όπως η απάτη και το ξέπλυμα χρήματος», ανέφερε ο πρωθυπουργός σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στον Guardian.

Η ανακοίνωση των μέτρων συνέπεσε ηθελημένα με τη σημερινή σύνοδο κατά της διαφθοράς στο Λονδίνο, ενώ και η ρητορική του Βρετανού πρωθυπουργού για το εν λόγω θέμα έχει ενταθεί αισθητά μετά και τις αποκαλύψεις των Panama Papersγια εμπλοκή του πατέρα του, αλλά και του ίδιους του Κάμερον σε offshore εταιρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα