Καλύτερη εβδομαδιαία πορεία από τον Μάρτιο για Dow Jones - S&P 500

Η Τζάνετ Γέλεν και η δήλωσή της ότι είναι όχι μόνο πιθανή αλλά και απαραίτητη η αύξηση επιτοκίων από τη Fed εάν η πορεία της αμερικανικής οικονομίας βελτιωθεί και το ίδιο συμβεί και στην αγορά εργασίας, δεν τρόμαξε, τελικά, τους επενδυτές στη Wall Street.

Και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με θετικό πρόσημο, ενώ οι Dow Jones και S&P 500 πέτυχαν την καλύτερη εβδομάδα ανόδου από τον Μάρτιο.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η δήλωση της κας

Γέλεν ήταν μεν σαφής αλλά όχι τόσο «επιθετική» ώστε να προεξοφλεί μία σίγουρη αύξηση στη συνεδρίαση Ιουνίου. Πάντως οι επενδυτές στις αγορές συναλλάγματος εμφανίστηκαν περισσότερο βέβαιοι γι' αυτό το ενδεχόμενο με τον δείκτη δολαρίου να ενισχύεται κατά 0,5% και να φθάνει στο υψηλότερο επίπεδο από τις 29 Μαρτίου.

Κέρδη 0,25% για τον Dow Jones στις 17.873 μονάδες, με τα εβδομαδιαία κέρδη του να φθάνουν στο 2,13%. Άνοδος 0,43% για τον S&P 500 στις 2.099 μονάδες, με την εβδομαδιαία άνοδο να φθάνει στο 2,2%. Κέρδη 0,65% για τον Nasdaq στις 4.933 μονάδες, με κλείσιμο για την εβδομάδα στο 3,4%.

Σε επίπεδο μετοχών την καλύτερη πορεία ακολούθησαν τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι και χρηματοοικονομικές εταιρείες, ενώ στον αντίποδα πτωτική ήταν η πορεία για τον ενεργειακό κλάδο.

Στο εννέα προς πέντε το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE, με τον δείκτη «φόβου» VIX να διαμορφώνεται κοντά στο 13,3.

Keywords
Τυχαία Θέματα