Κάλεσμα ενότητας των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο συνέδριο της Δράσης


“Η ΝΔ μπορεί να ηγηθεί των τολμηρών και ασυμβίβαστων μεταρρυθμιστικών δυνάμεων της χώρας”, τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το μεσημέρι του Σαββάτου στο Συνέδριο της Δράσης.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση "δεν είναι μέρος του προβλήματος, αλλά είναι το ίδιο το πρόβλημα" και διακήρυξε πως η χώρα “χρειάζεται μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που θα τολμήσει με θάρρος και αποφασιστικότητα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις”.

“Η ΝΔ θα είναι στις επόμενες εκλογές

ο κεντρικός εκφραστής αυτής της μεγάλης μεταρρυθμιστικής συμμαχίας που σήμερα γεννιέται στη χώρα”, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι αντιλαμβάνεται και την καχυποψία που υφίσταται για το κόμμα του, αλλά και το γεγονός ότι “πρέπει και εμείς να αποδεικνύουμε πως είμαστε διατεθειμένοι να αλλάζουμε”.

“Η ΝΔ αλλάζει γρήγορα", διαβεβαίωσε. "Μπορεί να ηγηθεί τολμηρών μετρρυθμιστικών και ασυμβίβαστων δυνάμεων."

"Η διαχωριστική γραμμή δεν είναι Αριστερά- Δεξια, αλλά ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις και στο λαικισμό. Παρά τις όποιες δαφωνίες και διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια πρέπει να πάμε μαζί. Με στόχο οχι μόνο να απαλλάξουμε τη χώρα από τη χειρότερη κυβέρηση, αλλά και να δημιουργήσουμε συνθήκες μακροχρόνιας επικράτησης των ιδεών μας”, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: “Η ιδεολογική χρεοκοπία της Αριστερας, που δοκιμάστηκε και απέτυχε στο καμίνι της άσκησης διακυβέρνησης, μας προσφέρει μία ευκαιρία και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε”.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ κατέταξε τόσο την Δράση όσο και το Ποτάμι στις πολιτικές δυναμεις που έχουν συμβάλλει στον πολιτικό ορθολογισμό και έχουν εναντιωθεί στον λαικισμό, απ' όπου και αν προέρχεται, αφού δεν είναι πάντα αριστερόστροφος, όπως είπε χαρακτηριστικά.

O Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η ανάγκη για μεταρρυθμίσεις γίνεται αποδεκτή από ολοένα και μεγαλύτερο τμημα της ελληνικής κοινωνίας και έκανε λόγο για “ισχυρά υπόγεια ρεύματα και τάσεις για πραγματική αλλαγή από έναν λαό απογητευμένο από την ύφεση, την ανεργία και την φτωχοποίηση”

“Χωρίς μεταρρυθμισεις δεν μπορούν να έρθουν επενδύσεις, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να μειωθεί η ανεργία”, σημείωσε, σχολιάζοντας μάλιστα πως “οι καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης και η μνημειώδης αποτυχία της επιβεβαίωσαν πως οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν μονόδρομο για να βγει η χώρα από την κρίση”.

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική και σε προηγούμενες κυβερνήσεις λέγοντας που είτε εφάρμοσαν μεταρρυθμίσεις ημιτελώς, είτε υπήρξαν κυβερνήσεις ισορροπιών ανάμεσα σε μεταρρυθμιστικές και παλαιοκομματκές τάσεις. Στάθηκε όμως περισσότερο στο γεγονός ότι παρερμήνευσαν την έννοια του πολιτικού κόστους. “Δεν υπάρχει πολιτικό κόστος, αλλά συντεχνιακό κόστος. Και αντίθετα, υπάρχει πολιτικό όφελος εάν κάποιος τολμήσει να εφαρμόσει με συνέπεια μεγάλες μεταρρυθμίσεις', υπογραμμισε.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ εκίμησε ότι υπάρχει πια ευρύτερη συμφωνία για εξεύρεση συναινέσων σε πολιτικές όπως η προώθηση μιας πιο επιθετικής πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων, ο εξορθολισμός του κράτους, με αξιολόγηση, αλλά και η ανάγκη να μειώσουμε και όχι να αυξήσουμε τους φορολογικούς συντελεστές, να ανοίξουμε την οικονομία στον ανταγωνισμό, αλλά και να κατανοήσουμε, όπως είπε, ότι χρειαζόμαστε ισχυρό κράτος που δεν θα πρεμβαίνει στην αγορά αλλά και δεν θα απεμπολεί και τον ρυθμιστικό του ρόλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα