Καίριο ζήτημα για την αξιολόγηση αναδεικνύει την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ η Κομισιόν

Λίγες ώρες πριν η ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον υπ. Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο και τον υπ. Οικονομίας Γ. Σταθάκη ξεκινήσει εκ νέου τις επαφές της στις Βρυξέλλες με στόχο να ανοίξει τη διαπραγμάτευση για τα μέτρα, το χρέος και τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος αλλά και την πρώτη συνεδρίαση του Euroworking Group μετά τις διακοπές η Κομισιόν στέλνει νέο ηχηρό μήνυμα στην

Αθήνα για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, που ανάγει πλέον σε μείζον θέμα για την συνέχιση του προγράμματος και των αξιολογήσεων του.

«Η επιστολή ήταν ξεκάθαρη για το τι περιμένουμε (σσ απ' την ελληνική πλευρά)», δήλωσε ο εκπρ. Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς επιβεβαιώνοντας ότι η Επιτροπή έχει λάβει την απαντητική επιστολή του κ. Τσακαλώτου. «Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς στο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου», σημείωσε ο κ. Σχοινάς υπογραμμίζοντας τη σημαντικότητα του για την πλευρά της Κομισιόν: «Η επιστολή δεν πρέπει να υποτιμάται», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε ότι με την επιστολή υπογραμμίζεται η ανάγκη αποπολιτικοποίησης της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα.

«Ανησυχούμε για δηλώσεις που γίνονται στα ΜΜΕ αναφορικά με την υπόθεση που θέτει σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ και των στοιχείων πάνω στα οποία στηρίζεται το πρόγραμμα», σημείωσε ο κ. Σχοινάς επαναλαμβάνοντας λίγο αργότερα πως το ζήτημα «δεν είναι δευτερεύουσας σημασίας» αφού καλύπτει το σύνολο του ελληνικού προγράμματος αλλά και την αξιοπιστία του.

Ερωτηθείς δε για τις κυβερνητικές διαρροές προς τον Τύπο ότι ο κ. Μοσκοβισί είπε στον Αλ. Τσίπρα πως η επιστολή ήταν πρωτοβουλία της Επιτρόπου Απασχόλησης, υπεύθυνης για την Eurostat, Μαριάν Τίσεν, ο κ. Σχοινάς απάντησε πως «ο Επίτροπος Μοσκοβισί υπέγραψε και υποστήριξε πλήρως την θέση της Κομισιόν».

Keywords
Τυχαία Θέματα