Και τώρα μηνιαία συνδρομή στο στόλο της Porche και της Cadillac

Με το νέο μοντέλο χρήσης του αυτοκινήτου πειραματίζονται οι Porche και η Cadillac, εγκαινιάζοντας τη μηνιαία συνδρομή σε ένα στόλο αυτοκινήτων, με την οποία μπορείς να αλλάζει όχημα όποτε θέλεις.

Τη Δευτέρα για παράδειγμα επιλέγεις ένα τετραθέσιο σεντάν, αλλά το Σαββατοκύριακο διαλέγεις ένα κόκκινο καμπριολέ.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες διαπιστώνουν ότι ψηφιακές υπηρεσίες, όπως το Spotify στη μουσική και το Netflix στις ταινίες, προκάλεσαν μεγάλη

διαταραχή στις αντίστοιχες βιομηχανίες και πειραματίζονται με νέα μοντέλα για να περάσουν οι ίδιες στην επίθεση, προτού οι εξελίξεις τις ξεπεράσουν.

Έτσι σε επιλεγμένες περιοχές προσφέρουν μηνιαίες συνδρομές για αυτοκίνητα πολυτελείας, με τις οποίες οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε ολόκληρο στόλο αυτοκινήτων και όχι μόνο σε ένα συγκεκριμένο όχημα. Η επιλογή των οχημάτων γίνεται με ένα application, από το smartphone.

Την υπηρεσία ξεκίνησε πειραματικά η Cadillac στην Νέα Υόρκη (με συνδρομή περί τα 1.200 ευρώ το μήνα) και την επεξέτεινε και στο Μόναχο, στη Γερμανία, όπου οι συνδρομητές έχουν πρόσβαση σε εννιά μοντέλα.

Το παράδειγμα ακολούθησε και η Porsche στην Ατλάντα, ενώ αντίστοιχα σέρβις φέρεται να εξετάζει και η Volvo που είναι πλέον κινεζικών συμφερόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα