Και μία νέα θέση εργασίας μετράει!!!

Κατά κανόνα δεν διαβάζω δελτία τύπου εταιρειών. Βαριέμαι αφόρητα – και από χρόνια πολλά- να συμμετέχω στη συνήθη διαδικασία των δημοσίων σχέσεων, που συμπυκνώνεται στη γνωστή ανά το πανελλήνιο φράση: «Βλογάμε τα γένια μας».

Αλλά, το δελτίο τύπου που έφτασε στο προσωπικό μου mail από τον ΟΤΕ – με αναφορά στα όσα ειπώθηκαν κατά την διάρκεια της ετήσιας συνάντησης της Διοικητικής Ομάδας του Ομίλου, το λεγόμενο Management Team Meeting

Ομίλου ΟΤΕ- όχι μόνο το διάβασα αλλά κράτησα και σημειώσεις. Σημειώσεις για ένα κομμάτι όπως αυτό – εδώ στο blog.

Ο λόγος απλός και συνάμα σοβαρός για τις δύσκολες μέρες που διανύουμε: Ο αριθμός των νέων προσλήψεων τη χρονιά που πέρασε. Διαβάζω: «Η εταιρεία προχώρησε σε 330 νέες προσλήψεις μόνο στην Ελλάδα». Μικρός αριθμός θα πείτε. «Σταγών εν τω ωκεανώ», όπως θα έλεγαν παλιά συγκρίνοντας τον συγκεκριμένο αριθμό με τα δυσθεώρητα ύψη της ανεργίας και ειδικότερα στις νέες ηλικίες των επιστημόνων.

Στο σημείο αυτό θυμήθηκα την αντίδραση ενός υπουργού της σημερινής κυβέρνησης όταν έμαθε ότι η προώθηση ενός αναπτυξιακού έργου θα δώσει 500 νέες θέσεις εργασίας στην αγορά. «Και τι να μας κάνουν 500 θέσεις», είπε και πρόσθεσε : «500 θέσεις κακοπληρωμένης εργασίας»!!! Και όμως στις συνθήκες που ζούμε και βιώνουμε όλοι μας ανεξαιρέτως και 1 νέα θέση εργασίας να υπάρξει οπουδήποτε στην επικράτεια μετράει – μπορεί να μην κάνει την διαφορά, μπορεί να μην επηρεάζει τα μεγέθη και τους δείκτες της οικονομίας αλλά κρύβει πίσω της έναν άνθρωπο, ένα ζευγάρι νέων επιστημόνων, μια ολόκληρη οικογένεια.

330 νέες θέσεις εργασίας καλοδεχούμενες – μία προς μία και όλες μαζί!!! ««Μάζευε κι ας είν' και ρώγες...», όπως θα έλεγαν και οι παλαιοί των ημερών. Και εγώ τους εμπιστεύομαι τους παλαιούς. Ασε που δεν είναι μόνον εκείνοι. Είναι και ο ίδιος ο επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ που δηλώνει: «Συνολικά, τα τελευταία 3 χρόνια, έχουμε προσλάβει πάνω από 2.000 εργαζομένους. Πολύ λίγες εταιρείες στη χώρα μπορούν να υποστηρίξουν το ίδιο».

Δύο πράγματα για το τέλος. Το ένα αφορά τη ευεργετική συνέπεια που έχει η παρουσία του Γερμανικού Ομίλου της Deutsche Telekom ως βασικός μέτοχος στον Όμιλο ΟΤΕ. Θα μπορούσε κανείς να αναφερθεί στις οικονομίες κλίμακας, το know how για ανάπτυξη προϊόντων και τη πρόσβαση στην καινοτομία, όλα απαραίτητα για να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά οι μεγάλοι Over-The-Top players. Αλλά, δεν είναι μόνον αυτή: O Όμιλος ΟΤΕ αναλαμβάνει και σημαντικά έργα του ομίλου Deutsche Telekom όπως π.χ. το ΙΤ του Ομίλου ΟΤΕ που έχει αναλάβει τη λειτουργία των συστημάτων πληροφορικής της T-Mobile Ολλανδίας και η υλοποίηση του κεντρικού συστήματος email της Telekom.

Το δεύτερο έχει με την διατήρηση του ποσού που πηγαίνει για επενδύσεις. Ο Μιχάλης Τσαμάζ διαθέτει τα στοιχεία: «Όχι απλά διατηρούμε τις επενδύσεις μας, αλλά τις αυξάνουμε σε πάνω από 500 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο». Τι άλλο καλύτερο από τις επενδύσεις και την διεθνή διασύνδεση που παράγουν δουλειές, έσοδα και θέσεις εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα