Ιταλία: Θρήνος στην κηδεία των πρώτων 35 θυμάτων του φονικού σεισμού

Ράγισαν καρδιές το πρωί του Σαββάτου στο κλειστό γυμναστήριο στο Άσκολι Πιτσένο στην τελετή για 35 από τα συνολικά 290, σύμφωνα με τον τελευταιο απολογισμό θύματα, του φονικού σεισμού των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που χτύπησε την κεντρική Ιταλία την περασμένη Τετάρτη.

Στην αίθουσα του γυμναστηρίου για το τελευταίο «αντίο» στους 35 νεκρούς από την πόλη Αρκουάτα έδωσαν το παρών περίπου 600 άνθρωποι αλλά και ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος νωρίτερα είχε επισκεφθεί το Αματρίτσε για να συγχαρεί τους διασώστες για την τιτάνια προσπάθειά τους. Παρών

ήταν και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, ο οποίος δέχεται σφοδρή κριτική για την ελλειπή αντισεισμική προστασία των κτηρίων στην Ιταλία μετά τον καταστροφικό σεισμό με τους πάνω απο 300 νεκρούς στη Λ' Άκουιλα.

Γεμάτο το κλειστό γυμναστήριο για την κηδεία των 35 θυμάτων των Ρίχτερ

Συντετριμμένος ο Ματέο Ρέντσι και η σύζυγός του

Παρών και ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα

Ανάμεσα στα φέρετρα ξεχώριζαν δύο λευκού χρώματος για δύο από τα δεκάδες παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στον σεισμό της Τετάρτης.

Ο επίσκοπος Τζιοβάνι ντ' Ερκόλε κάλεσε όσους έχουν επηρεαστεί από το σεισμό να μην χάνουν το κουράγιο τους. «Όλοι μαζί θα αποκαταστήσουμε τις ζωές μας από τα συντρίμμια του θανάτου» είπε χαρακτηριστικά ο Ιταλός ιερωμένος.


Το έδαφος υποχώρησε 20 εκατοστά στο Ακούμολι

Αν και έχουν περάσει περισσότερες από 72 ώρες από τη στιγμή που χτύπησε ο Εγκέλαδος τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να ελπιζουν ότι θα καταφέρουν να βρουν κάποιον ζωντανό κάτω από τα συντρίμμια. Ωστόσο το έργο τους δυσκολεύουν οι περισσότεροι από 1.300 μετασεισμοί, οι οποίοι παράλληλα επιβαρύνουν μια γέφυρα που οδηγεί στο Αματρίτσε. «Ας ελπίσουμε ότι δεν θα καταρρεύσει, γιατί αν αυτό συμβεί, η πόλη θα αποκοπεί και από τις δύο πλευρές» δήλωσε ο δήμαρχος του Αματρίτσε Σέρτζιο Πιρότζι.

Από τον σεισμό των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ το έδαφος στο χωριό Ακούμολι, άλλο ένα από τα χωριά που μετρούν μεγάλες πληγές, το έδαφος υποχώρησε κατά 20 εκατοστά όπως δείχνουν δορυφορικές φωτογραφίες από τις Ιταλικές αρχές.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα