Ιταλία: Πέρασε από τη Βουλή ο προϋπολογισμός – Περισσότερο χρόνο δίνει η ΕΕ

Η λαϊκιστική κυβέρνηση της Ιταλίας κέρδισε την κοινοβουλευτική ψηφοφορία, κινώντας ένα βήμα πιο κοντά στην τελική έγκριση του προϋπολογισμού που απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Κοινοβουλίου διχάστηκε με 330 ψήφους υπέρ προς 219 κατά την Παρασκευή στην ψηφοφορία εμπιστοσύνης για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους. Οι ψηφοφορίες εμπιστοσύνης χρησιμοποιούνται συχνά στην Ιταλία για να εξασφαλιστεί

ότι η νομοθεσία θα εγκριθεί χωρίς μακρές συζητήσεις.

Μετά την ψηφοφορία του κοινοβουλίου, ο προϋπολογισμός θα προχωρήσει στη Γερουσία, όπου είναι πιθανό να τροποποιηθεί, και στη συνέχεια πίσω στο κοινοβούλιο για τελική έγκριση. Η διαδικασία πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους.

Nωρίτερα, η εφημερίδα Corriere della Sera ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να χορηγήσει στην Ιταλία έξι επιπλέον μήνες για να συμμορφωθεί με τα αιτήματά της για τον προϋπολογισμό εάν προχωρήσει στην επιβολή της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος κατά της χώρας

Ξεκινώντας από τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, η Επιτροπή θα περιμένει μισό χρόνο πριν αποστείλει επιθεωρητές στη Ρώμη, δίνοντας στην κυβέρνηση το χρόνο να υιοθετήσει τις συστάσεις της, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Η Corriere δεν διευκρίνισε εάν ο επιπλέον χρόνος θα επιτρέψει στην Ιταλία να αποφύγει τις κυρώσεις που συνδέονται με τη διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα