Ιταλία: Μειώνει τον στόχο για τις ιδιωτικοποιήσεις

Η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να μειώσει τον στόχο που έχει θέσει για τις ιδιωτικοποιήσεις, κάτι το οποίο θα ανακοινωθεί στην επικείμενη συζήτηση που θα γίνει στο υπουργικό συμβούλιο στις 11 Απριλίου.

«Στόχος της Ιταλίας είναι τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις να κυμανθούν μεταξύ 0,3% και 0,4% του ΑΕΠ τόσο για το 2017 όσο και για τα επόμενα έτη», υποστήριξε ο υφυπουργός Οικονομικών, Ενρίκο Μορνάντο. Πρόκειται για ποσοστό μικρότερο του 0,5% του ΑΕΠ που είχε ανακοινωθεί

τόσο για το 2017 όσο και για το 2018.

Άλλωστε η χώρα δεν κατόρθωσε ούτε το 2016 να επιτύχει τον στόχο που είχε θέσει για τις αποκρατικοποιήσεις, κάτι, όμως, το οποίο θεωρείται απόλυτα απαραίτητο προκειμένου να μειώσει το χρέος της που φθάνει στα 2,25 τρισ. ευρώ και ξεπερνά το 130% του ΑΕΠ.

Η κυβέρνηση δεν κατόρθωσε να πωλήσει μερίδιο στους ιταλικούς σιδηροδρόμους, αλλά και το δεύτερο «πακέτο» μετοχών στην Poste Italiane.

Ο κ. Μοράντο υποστήριξε ότι εκτός από την πώληση μεριδίων σε Poste και Ferrovie dello Stato, η κυβέρνηση εξετάζει την πώληση μεριδίων σε Enel και Eni.

Keywords
Τυχαία Θέματα