Ιστορίες για αγρίους

Πάλι τα ίδια. Αλλοτε με ρητορική υπέρ του μέλλοντος. Και άλλοτε αλληθωρίζοντας προς το παρελθόν. Το βαθύ, το σκοτεινό, το τραγικό. Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα αγαπητέ Αδωνι Γεωργιάδη. Any way!

Παιδιά τι ακριβώς είμαστε; Αριστεροί; Δεξιοί; Κεντροδεξιοί; Κεντροαριστεροί; Τίποτε απ όλα αυτά. Μονίμως Ελληνες, Ορθόδοξοι, αμετανόητοι, φαφλατάδες, αίλουροι. Σα να λέμε «υπαρκτός Ελληνισμός»

Πολλά τα κόμματα δύο πολιτικές. Ελεγε και πίστευε ο Χαρίλαος Φλωράκης. Είτε απ εδώ με τον «υπαρκτό καπιταλισμό» είτε απ εκεί με τον «υπαρκτό σοσιαλισμό». Η τρίτη λύση

μας εγκατέλειψε παρέα με τον Ανδρέα Παπανδρέου και το γκρέμισμα του τείχους. Αρα;

Επομένως αφού ο Τσίπρας επιχειρεί να διαχειριστεί τον «υπαρκτό καπιταλισμό» πρέπει επειγόντως να εφαρμόσει και να ακολουθήσει τα συμφωνηθέντα. Απλό. Καπιταλισμός κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του Πολάκη και του Δρίτσα δεν υφίσταται!

Δεν θέλουν; Αντε παιδιά στην ευχή του Χριστού και της Παναγίας. Ο επόμενος έχει σειρά!

Και κάτι ακόμα. Η Γερμανία η Δεξιά του Νεοφιλευθερισμού, της Μέρκελ και του Σόιμπλε διαθέτει ένα από τα καλύτερα συστήματα κοινωνικής προστασίας για τον φτωχό. Η τάχα μου αριστερή και πάμπτωχη Ελλάς ένα από τα χειρότερα. Γιατί; Μα επειδή χωρίς πλούτο όλα τα άλλα είναι πολυλογίες του καφενείου και της πρέφας. Καταλάβαμε; Οχι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Και όσο δεν καταλαβαίνουν τόσο καταστρέφουν!

Πάμε τώρα στη Νέα Δημοκρατία. Που μαζί με τον πράσινο σοσιαλισμό, αναδείχθηκε σε πρωταγωνίστρια του «υπαρκτού Ελληνισμού». Τόσο με την εκλογική πελατεία που εξασφάλιζε με διορισμούς στο Δημόσιο, όσο και με τα θαλασσοδάνεια στον κρατικοδιαίτο «καπιταλισμό»!

Τι ακριβώς είναι η γαλάζια παράταξη; Πολυσυλλεκτική. Λένε. Και με τις μεταρρυθμίσεις και με τον δεξιό λαικισμό και με τον ακραίο φανατισμό και με το Κέντρο το γνωστό. Να τσιμπίσουμε απ όπου να ναι. Ετσι θολό το τοπίο. Ετσι θολή η ταυτότητα. Ετσι να τα βολέψουμε με όλους και με όλα. Και την πρώτη κατοικία να προστατεύσουμε. Και κανέναν από το Δημόσιο να μην διώξουμε. Και να εκποιήσουμε την δημόσια περιουσία!

Μικρές υποσχέσεις από ένα μεγάλο κόμμα. Τι λέω εγώ; Τι προτείνω; Απλό. Ευρωπαική κανονικότητα. Πράγμα που σημαίνει εγκατάλειψη κάθε ελληνικής «ιδιαιτερότητας». Αφού άπαντες των πέντε κομμάτων του ευρωπαικού τόξου είναι με το ευρώ, ε τότε ακολουθήστε την ευρωπαική κανονικότητα!

Μπορεί να γίνει; Οχι! Ως φαίνεται δεν μπορεί να γίνει. Οι πραγματικές, μεγάλες τομές θα προκαλέσουν σοκ, το σοκ θα προκαλέσει αντίδραση κοινωνική και η κοινωνική αντίδραση θα καταπέσει στο κέφαλι κάθε πολιτικού που θα επιχειρήσει να τις εφαρμόσει. Τότε;

Μα είναι ηλίου φαεινότερον. Ευρύτατες συναινέσεις. Συμφιλίωση. Συνεργασία. Διάλογος. Μόνο έτσι. Ωραία. Μπορεί εν Ελλάδι να προκύψει μια τέτοια ευρείς συναίνεση; Στον πόλεμο ναι. Για το σκάνδαλο Κοσκωτά προέκυψε. Για την επερχόμενη καταστροφή και την σοβαρή πιθανότητα Grexit ποτέ!

Ο ένας εναντίον του άλλου και όλοι μαζί σε αλληλοσπαραγμό πάνω στα κόκκαλα και τα λείψανα φτωχών. Η Ελλάδα ποτέ δεν μαθαίνει!

Keywords
Τυχαία Θέματα