Ιστιοπλοϊα: Στην Κίνα ο Δημ. Παπαδημητρίου υπερασπίζεται τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Για την Κίνα αναχωρεί αύριο ο Δημήτρης Παπαδημητρίου για να πάρει μέρος στο 47ο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεότητας της world sailing στην κατηγορία Laser Radial. Ο σημαντικός αυτός αγώνας θα διεξαχθεί στην πόλη Σάνια, που βρίσκεται τέσσερις ώρες μακριά από το Πεκίνο με αεροπλάνο, από 9 έως 16 Δεκεμβρίου. Θα είναι ο τελευταίος του Έλληνα πρωταθλήτη σε αυτή την κατηγορία, όπου έχει σαρώσει όλα τα χρυσά μετάλλια σε διεθνές επίπεδο, δεδομένου ότι έχει αποφασίσει μαζί με τον προπονητή του Ευάγγελο Χειμώνα να συνεχίσει την καριέρα του στην ολυμπιακή κατηγορία Laser Standar.

Μιλώντας στο «protothema.gr» ο Δημήτρης Παπαδημητρίου τόνισε ότι στόχος του είναι η συμμετοχή στου Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στην Ιαπωνία:

« Μακρινός στόχος έιναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020. Για ατον λόγο αυτό αποφασίσαμε με τον προπονητή του Βαγγέλη Χειμώνα ότι οι συνθήκες έιναι κατάλληλες για να αλλάξω κατηγορία και να πάω στην ολυμπιακή των Laser Standar».

Όσον αφορά το παγκόσμιο πρωτάθλημα τόνισε:

«Αρχικώς στόχος όπως σε κάθε πρωτάθλημα που συμμετέχω είναι η 5άδα. Έχω άγχος αλλά πάντα δημιουργικό. Θέλω να υπερασπιστώ τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή και να τελειώσω την αγωνιστική μου συμμετοχή στην κατηγορία Laser Radial με ένα back to back τίτλο».

Στον αγώνα θα αγωνιστούν συνολικά 51 ιστιοπλόοι. Η παγκόσμια ομοσπονδία έχει κάνει ειδικό αφιέρωμα στον Δημήτρη Παπαδημητρίου που πρόσφατα βραβεύτηκε στο Ζάγκρεμπ ως τρίτος κορυφαίος νέος αθλητής της Ευρώπης και πρώτος στα αγόρια.

«Ο νικητής του παγκοσμίου πρωταθλήματος Νεότητας της κλάσης θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του», αναφέρει η world sailing και προσθέτει ότι ο Αργεντίνος Ματίας Ντίτριχ θα επιδιώξει να πάρει το χρυσό από τον Ελληνα αθλητή. Αναφορά γίνεται και στον Τζος Άρμιτ από τη Νέα Ζηλανδία, ο οποίος στο παγκόσμιο της κλάσης, που έγινε στην Ολλανδία, είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο.

Το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεότητας της world sailing στη συγκεκριμένη κατηγορία έγινε το 1971 και από τότε έχουν στεφθεί πρωταθλητές ιστιοπλόοι που εξελίχθηκαν στα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος και συνεχίζουν να αγωνίζονται μέχρι και στο φημισμένο America's Cup.

Για την ιστορία αυτόν τον τίτλο, που διεκδικεί και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, έχουν κατακτήσει οι Νεοζηλανδοί Ράσελ Κουτς και Ντιν Μπάρκερ, οι Βρετανοί Μπεν Άνσλει και Ίαν Πέρσι, ο σπουδαίος Βραζιλιάνος Ρόμπερτ Σάιντ, ο Καναδός Ρίτσαρντ Κλαρκ και η Ιταλίδα Αλεσάντρα Σενσίνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα