Ισπανία: O απτόητος Sanchez εδραιώνει τη θέση του στο κέντρο του εκλογικού κυκλώνα

Ο Ισπανός Σοσιαλιστής ηγέτης Pedro Sanchez μπορεί να έκανε, μόλις, ένα βήμα προς το τέλος του κυκεώνα των πολιτικών εξελίξεων στην Ιβηρική χερσόνησο την Τετάρτη. Αντιστάθηκε στις επιθέσεις όλων των αντιπάλων του και εδραίωσε τη θέση του στο κέντρο της πολιτικής.

Αν και έχασε την ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο, η θέληση του Sanchez να κάνει υποχωρήσεις και να συνθέτει συμμαχίες θα αποτελέσει ατού προς τους ψηφοφόρους, περισσότερο από τα "βιτριόλια" που εκσφενδόνιζαν οι αντίπαλοί του.

Αν

και ο Sanchez δεν κατάφερε να προσθέσει στις ψήφους των Σοσιαλιστών και των Ciudadanos για σχηματισμό κυβέρνηση, έθεσε ως μείζον θέμα την συζήτηση και την συμφωνία, αντιθέτως από τους αντιπάλους του. Ο Rajoy κορόιδεψε τις προσπάθειες και τις χαρακτήρισε "κωμωδία" και "φάρσα".

Ο Iglesias των Podemos, υπογράμμισε τις ιστορικές διαφορές των Ισπανών. Υπενθύμισε στο PP του Rajoy πως είχε σχέσεις με τον δικτάτορα Franco, ενώ υπενθύμισε πως η Σοσιαλιστή κυβέρνηση του παρελθόντος είχε οδηγήσει στη δολοφονία τρομοκρατών της ΕΤΑ τη δεκαετία του 1980.

Keywords
Τυχαία Θέματα