Ισχυρά κέρδη στην Ασία μετά την απόφαση της Fed

Ανοδικά κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια – πλην Κίνας – μετά την απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 αντέστρεψε τις προηγούμενες απώλειες και ενισχύθηκε κατά 0,15% ενώ στη Νότια Κορέα, ο Kospi ενισχύθηκε κατά 0,36%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 με άνοδο 0,14% και τους περισσότερους υποδείκτες σε θετικό πρόσημο. Ανοδος

0,85% στον τομέα των πρώτων υλών.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng ενισχύθηκε κατά 0,84%, αντιθέτως στην ηπειρωτική Κϊνα ο Shanghai Composite με οριακές απώλειες 0,02%.

Στην ευρύτερη περιοχή το κλίμα ήταν θετικό με τον MSCI Asia Pacific πλην Ιαπωνίας να ενισχύεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007.

Στις ΗΠΑ, η κεντρική τράπεζα κράτησε αμετάβλητα τα αμερικανικά επιτόκια, ενώ στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα εμφανίστηκε αισιόδοξη για την αγορά εργασίας.

Σημείωσε ακόμα ότι ο πληθωρισμός και οι τιμές χωρίς τα τρόφιμα και την ενέργεια έχουν υποχωρήσει και τρέχουν κάτω από το 2%.

Οι επενδυτές στρέφουν πλέον την προσοχή τους στην συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου στην οποία η κεντρική τράπεζα αναμένεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς σχεδιάζει να δρομολογήσει τη μείωση του ισολογισμού της από τα επίπεδα των 4 τρισ. δολ. που βρίσκεται σήμερα. Στην ανακοίνωση της η Fed σημείωσε ότι περιμένει να ξεκινήσει να συρρικνώνει τον ισολογισμό της «σχετικά σύντομα».

Σε ό,τι αφορά τα εταιρικά αποτελέσματα, η Samsung Electronics ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ για το τελευταίο τρίμηνο στα 14,1 τρισ. γουον ($12,68 δισ.). Η Ιαπωνική Nintendo ανακοίνωσε από την πλευρά της καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη για το τελευταίο τρίμηνο, συγκεκριμένα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 16,21 δισ. γεν ή 144,95 εκατ. δολ. έναντι πρόβλεψης για 9,52 δισ. γεν. Άλμα 7,1% για τη μετοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα