Μεικτές τάσεις στη Wall Street – Ράλι άνω του 3% για Facebook

Μία ακόμη συνεδρίαση οριακών διακυμάνσεων για τη Wall Street, με την προσοχή να παραμένει σταθερά προσηλωμένη στις ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών γ' τριμήνου.

«Η αγορά αντιδρά στα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών. Τους ενδιαφέρουν περισσότερο τα αποτελέσματα εταιρειών όπως η Ford παρά του Facebook, το οποίο δεν έχει και τόσο μεγάλο αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία», τονίζει ο Peter Boockvar, επικεφαλής επενδύσεων στη The Lindsey Group.

Η

Ford Motor ανακοίνωσε κέρδη β' τριμήνου τα οποία ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, ενώ καθίσταται φανερό ότι οι εκτιμήσεις της για τα ετήσια κέρδη δεν θα επιτευχθούν, λόγω και της πτώσης των πωλήσεων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ. Αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρείας να υποχωρεί άνω του 9%.

Στον αντίποδα κέρδη που ξεπέρασαν το 4% εμφάνισε ενδοσυνεδριακά ο τίτλος του Facebook, με την εταιρεία να «ισοπεδώνει» τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη και έσοδα.

Σημειώνεται ότι μετά το σημερινό κλείσιμο της Wall Street ανακοινώνουν μεγέθη τριμήνου οι Amazon.com και Alphabet.

Πτώση 0,34% για τον Dow Jones στις 18.409 μονάδες, με τον S&P 500 να κινείται κατά 0,1% χαμηλότερα στις 2.164 μονάδες, ενώ κέρδη 0,06% σημειώνει ο Nasdaq στις 5.142 μονάδες.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, αρνητική ήταν η είδηση για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας, καθώς αυξήθηκαν κατά 14.000 και έφθασαν στις 266.000, ενώ το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ ενισχύθηκε τον Ιούνιο στα 63,3 δισ. δολάρια από 61,1 δισ. που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Στο έξι προς επτά το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών με τον δείκτη «φόβου» VIX διαμορφώνεται υψηλότερα από το 13.

Keywords
Τυχαία Θέματα