Ήπιες πιέσεις εν αναμονή της Γέλεν για τη Wall Street

Σε ελεγχόμενη πτώση οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή δηλώσεων της επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν, με την ελπίδα ότι θα «ρίξουν φως» στις προθέσεις της τράπεζας αναφορικά με τη νομισματική της πολιτική.

Απώλειες 0,13% για τον Dow Jones στις 20.976 μονάδες, με τη μετοχή της Home Depot να εμφανίζει τη μεγαλύτερη πτώση. Στο 0,14% η πτώση για τον S&P 500 στις 2.378

μονάδες, ενώ 0,08% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq στις 5.856 μονάδες.

Η κυρία Γέλεν θα μιλήσει στο Executives Club of Chicago, αναφορικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και φυσικά τις προθέσεις της Fed.

Οι αγορές, βάσει του FedWatch της CME Group, εκτιμούν ότι η πιθανότητα αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων στη συνεδρίαση Μαρτίου της Fed φθάνει στο 75,3%, τόσο εξαιτίας επιθετικών δηλώσεων ορισμένων μελών της διοίκησης της τράπεζας όσο και λόγω των αρκετά θετικών μακροοικονομικών στοιχείων που έχουν ανακοινωθεί.

«Όλα δείχνουν ότι η αγορά είναι πρόθυμη να δεχθεί μία αύξηση επιτοκίων εάν τα οικονομικά δεδομένα είναι τόσο θετικά ώστε να το επιτρέπουν», εκτιμά ο Quincy Krosby, αναλυτής της Prudential Financial.

Πτωτική κίνηση για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να φθάνει στο 1,056 δολ. και το δολάριο να διαμορφώνεται στα 114,46 γεν. Σταθερά σε τροχιά πτώσης ο δείκτης «φόβου» VIX, ο οποίος υποχωρεί άνω του 3% στις 11,49 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα