Ήπιες διακυμάνσεις στις ευρωαγορές

Μεικτά πρόσημα αλλά και ήπιες διακυμάνσεις χαρακτήρισαν τη σημερινή συνεδρίαση στις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους τόσο στην πορεία του πετρελαίου, όσο και στις επικείμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών.

Σαφώς επιπτώσεις στις επενδυτικές κινήσεις έχει και η σωρεία ανακοινώσεων οικονομικών μεγεθών

α' τριμήνου από ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, αρκετές εκ των οποίων κατόρθωσαν να ξεπεράσουν, έστω και οριακά, τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Κέρδη 0,27% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600 στο επίπεδο των 347 μονάδων.

Απώλειες 0,3% για τον DAX 30 στις 10.259 μονάδες, με τον FTSE 100 να κινείται κατά 0,3% υψηλότερα στις 6.284 μονάδες και τον CAC 40 να εμφανίζει οριακές απώλειες 0,2% στις 4.533 μονάδες.

Σε θετική τροχιά οι αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ισπανικό IBEX 35 να ενισχύεται 1,5% στις 9.283 μονάδες, ενώ κατά 1,4% υψηλότερα κινήθηκε ο ιταλικός FTSE MIB στις 18.670 μονάδες.

Η προσοχή έχει στραφεί και στη διήμερη συνεδρίαση της Fed, η οποία ξεκινά σήμερα, αν και η αγορά έχει προεξοφλήσει ότι η τράπεζα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή της νομισματικής της πολιτικής.

Σε επίπεδο μετοχών, κέρδη που ξεπέρασαν το 4% σημείωσε ο τίτλος της ΒΡ, καθώς ο πετρελαϊκός όμιλος κατόρθωσε να εμφανίσει ζημίες χαμηλότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Ράλι 9,7% για τη μετοχή της Standard Chartered, καθώς η τράπεζα ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη 589 εκατ. δολαρίων, κάτι το οποίο θεωρήθηκε ως ένδειξη ότι βρίσκεται σε διαδικασία ανάκαμψης.

Keywords
Τυχαία Θέματα