Ήπιες διακυμάνσεις στη Wall Street

Μία ακόμη συνεδρίαση κατά την οποία οι αμερικανικές μετοχές κινούνται εντός περιορισμένης κλίμακας είναι η σημερινή, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους σε μακροοικονομικά δεδομένα, εταιρικά μεγέθη αλλά και συγκεκριμένα τεχνικά επίπεδα για τους τρεις βασικούς δείκτες.

Επιστροφή σε ανοδική πορεία για τη μετοχή της Apple, η οποία έφθασε να ενισχύεται άνω του 1%, γεγονός που δεν κατορθώνει, όμως, να διατηρήσει σε θετική πορεία και τον Nasdaq, με τον δείκτη υψηλής

τεχνολογίας να υποχωρεί 0,08% στις 4.733 μονάδες.

Ανάλογη εικόνα και για τους άλλους δύο βασικούς δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να κινείται κατά 0,22% χαμηλότερα στις 17.680 μονάδες και τον S&P 500 να εμφανίζει απώλειες 0,2% στις 2.059 μονάδες.

Στα θετικά για τις επενδυτικές διαθέσεις η αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Απρίλιο κατά 1,3%, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα ενισχύονταν κατά 0,8%.

Συνολικά για το τελευταίο 12μηνο οι λιανικές πωλήσεις έχουν ενισχυθεί 3%, σε μία ένδειξη ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει «υγιής».

Οι επενδυτές εξετάζουν και το μέσο κινητό όρο 50 ημερών του S&P 500 στις 2.053 μονάδες.

Μεικτή εικόνα για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 2ετούς να ενισχύεται στο 0,78% και του 10ετούς να υποχωρεί, έστω και οριακά, στο 1,75%.

Άνοδο που ξεπερνά το 0,5% για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να φθάνει στο 1,131 δολ. και το δολάριο στα 109,3 γεν.

Στο 14,5 διαπραγματεύεται ο δείκτης «φόβου» VIX, ενώ στο ένα προς δύο διαμορφώνεται το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE.

Keywords
Τυχαία Θέματα