Ήπια κέρδη στη Wall - Άνοδος για τις τεχνολογικές μετοχές

Σταθεροποιητικά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street την Πέμπτη, την προτελευταία μέρα συνεδρίασης πριν το 2018, καθώς οι επενδυτές παραμένουν σχετικά αισιόδοξοι για την οικονομική ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,17% στις 24.816 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται οριακά 0,05% στις 2.683 μονάδες και ο Nasdaq κινείται οριακά στις 6.939 μονάδες.

Οι μετοχές τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών αντισταθμίζουν σε γενικές γραμμές την πτώση σε εταιρείες βιοτεχνολογίας όπως η Gilead και η Amgen.

Απώλειες καταγράφουν και οι βιομηχανίες. Οι Apple και ΙΒΜ καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο στον Dow Jones.

Στα μακροοικονομικά νέα, οι αιτήσεις για τα επιδόματα εργασίας ανήλθαν σε 245.000 έναντι προσδοκιών για 240.000. Ο δείκτης PMI Σικάγο Δεκεμβρίου ενισχύθηκε στις 67,6 μονάδες, σε νέο υψηλό από τον Μάρτιο του 2011.

Οι τιμές εμπορευμάτων συνεχίζουν να βρίσκονται κοντά σε ιστορικά υψηλά. Ο χαλκός ενισχύεται σήμερα πάνω από 1% σε νέο υψηλό εδώ και τέσσερα χρόνια, ενώ το πετρέλαιο κινείται οριακά χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 60 δολαρίων.

«Όσοι "μπήκαν" στην αγορά ελπίζουν ότι θα δούμε νέα υψηλά στο τέλος της χρονιάς. Νομίζω ότι το 2018 θα είναι ιδιαίτερα άσχημη χρονιά» σχολιάζει ο Ρόμπερτ Πάβλικ, επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων στην SlateStone Wealth.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 2ετούς αμερικανικού ομολόγου κινείται σταθεροποιητικά στο 1,9% ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κινείται ελαφρώς χαμηλότερα στο 2,42%.

Keywords
Τυχαία Θέματα