ΗΠΑ: Στα $1,68 τρισ. τα μετρητά που διατηρούν οι κορυφαίες εταιρείες

Οι αμερικανικές εταιρείες φροντίζουν να «κρατούν» μετρητά και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο, όπως αποδεικνύει έκθεση του Moody's που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με αυτή – με τον οίκο να έχει εξετάσει 1.000 αμερικανικές εταιρείες – το συνολικό ποσό σε μετρητά που διατηρεί η επιχειρηματική Αμερική φθάνει στα 1,68 τρισ. δολάρια. Εκ των 1.000 εταιρειών αυτές που φαίνεται να αγαπούν περισσότερο τα μετρητά είναι οι τεχνολογικές και κυρίως οι «γίγαντες» του κλάδου Apple, Microsoft,

Google, Cisco και Oracle.

Οι πέντε κορυφαίες τεχνικές εταιρείες διατηρούν μετρητά ύψους 504 δισ. δολαρίων ή το 30% των συνολικών κεφαλαίων. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι το 72% του ποσού των 1,68 τρισ. δολαρίων οι εταιρείες το έχουν «παρκάρει» εκτός ΗΠΑ, δηλαδή το εν λόγω ποσό δεν μπορεί να φορολογηθεί από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές.

Τα στοιχεία του Moody's αφορούν το 2015, ενώ η Apple είναι η εταιρεία που αποτελεί πρωταθλητή στην αποστολή μετρητών εκτός ΗΠΑ, διατηρώντας το ποσό των 200 δισ. δολαρίων, από μόλις 31 δισ. που ήταν το 2010. Τα περισσότερα κεφάλαια της Apple είναι τοποθετημένα στην Ιρλανδία, μία χώρα όπου η φορολόγηση των επιχειρήσεων είναι χαμηλότερη από την αντίστοιχη στις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα