Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής: Παραμένει στην προεδρία του η Ρόδη Κράτσα

Το στίγμα της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτυπώνεται στις αλλαγές στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής, τη δεξαμενή σκέψης του κόμματος που ιδρύθηκε το 1998 με Πρόεδρο της Ν.Δ τον Κώστα Καραμανλή και φέρει το όνομα του ιδρυτού του κόμματος, κατά τα πρότυπα των γερμανικών πολιτικών ιδρυμάτων.

Η Ρόδη Κράτσα, έμπειρη πολιτικός από την ευρωπαϊκή σκηνή και τ. Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παραμένει στην Προεδρία του Δ.Σ. το οποίο από 21 μέλη θ' αποτελείται πλέον από 13 για να είναι πιο

ευέλικτο και επιτελικό. Τα μέλη προερχόμενα από διάφορους επιστημονικούς κι επαγγελματικούς χώρους, είναι στην πλειοψηφία τους νέα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή.

«Ο πρόεδρος της ΝΔ αποδίδει μεγάλη σημασία στον ρόλο που μπορεί να παίξει το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής για την προετοιμασία του κόμματος και της κοινωνίας εν όψει των μεγάλων αλλαγών στο παραγωγικό μας μοντέλο, αλλά και των νέων γεωπολιτικών ισορροπιών στην ευρύτερη περιοχή» σημειώνει η Πρόεδρος του Δ.Σ. Ρόδη Κράτσα και συμπληρώνει πως «Προετοιμάζουμε ήδη μια επικοινωνιακή στρατηγική για να επικοινωνήσουμε τους στόχους και το έργο μας καλλίτερα και βαθύτερα και διευρύνουμε τις συνεργασίες μας με φορείς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό».

Επόμενες εκδηλώσεις του ΙΔΚΚ στο άμεσο διάστημα θα είναι μία εκδήλωση σχετική με την νέα οικονομία και την ανάγκη αντιμετώπισης του ψηφιακού και αναλογικού χάσματος και μία σχετική με τον ισλαμισμό στην Ευρώπη.

Το νέο Δ.Σ. του Ινστιτούτου:

Ρόδη Κράτσα Πρόεδρος (τ. Αντιπρόεδρος Ε.Κ.)
Πέτρος Αλιβιζάτος (Επιχειρηματίας, π. Υφυπουργός Πολιτισμού)
Γιώργος Σοφρώνης (Οικονομολόγος, Δήμαρχος Σαρωνικού)
Ζέττα Μακρή (Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, π. Υφυπουργός)
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (Σύμβουλος Επικοινωνίας και Πολιτικής Διαχείρισης)
Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος (Καθηγητής Πληροφορικής, π. Πρύτανης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου)
Γεώργιος Ιωαννίδης (Πολιτικός Μηχανικός, Ομότιμος Καθηγητής Ε.Μ.Π.)
Αθανάσιος Μπαλέρμπας (Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας)
Σπύρος Λίτσας (Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστημίου Μακεδονίας) Μιχάλης Καρλούτσος (Σύμβουλος Στρατηγικής και Ανάπτυξης)
Γεώργιος Στεφανάκης (Δικηγόρος, Μέλος Ε.Σ.Ρ.)
Βασιλική Νάκου (Δημοσιογράφος, Δημοτικός Υπάλληλος)
◦κ. Αλέξιος Παπασταύρου (Δικηγόρος)

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα