Τραγωδία στην Ινδία: Δεκάδες νεκροί από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας

Τουλάχιστον 91 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στη βόρεια Ινδία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε δυστυχώς και πλέον ανέρχεται σε 91 νεκρούς», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του κρατιδίου Ούταρ Πραντές όπου σημειώθηκε το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Οι επιχειρήσεις διάσωσης για τον εντοπισμό επιζώντων, παγιδευμένων μέσα στα κατεστραμμένα βαγόνια της υπεραταχείας είναι σε εξέλιξη.

Όπως μεταδίδει το CNN, οι νεκροί ξεπερνούν τους 95 και οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον

150, με τους 40 εξ αυτών να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι έγραψε στο Twitter: "Συντετριμμένος για την απώλεια ζωών που οφείλεται στον εκτροχιασμό της υπερταχείας που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτνα - Ιντόρε. Οι σκέψεις μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων. Οι προσευχές στους τραυματίες σε αυτό το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα".

H υπερταχεία ταξίδευε μεταξύ της βορειοανατολικής πόλης Πάτνα και της κεντρικής πόλης Ιντόρε όταν εκτροχιάστηκε, ανέφερε ένας αξιωματούχος στις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ρατζνάθ Σινγκ δήλωσε πως οι δυνάμεις αντιμετώπισης εθνικών καταστροφών επιβλέπουν τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Το ειδησεογραφικό περιοδικό India Today, τόνιζε νωρίτερα πως οι αρχικές αναφορές κάνουν λόγο για ανατροπή 14 αυτοκινηταµαξών.

Πάνω από 70 άνθρωποι ενδέχζεται να είναι ακόμα παγιδευμένοι μλεσα στις αυτοκινητάμαξες, ανέφερε ο γενικός αστυνομικός δ/ντής της Ουτάρ Πραντές, Javeed Ahmed.

«Εχουμε απεγκλωβίσει πάνω από 30 σορούς μέχρι στιγμής. Υπάρχουν ακόμα παγιδευμένοι», σημείωσε ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα