Ημαθία: Φόβος για την τοπική βιομηχανία Κανδυλας

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Ενα δεύτερο μεγάλο κύμα προβλημάτων έχει προκύψει λίγους μήνες μετά τα τραγικά αποτελέσματα με τα λουκέτα σε βιομηχανίες όπως οι Softex, ΙΜΑΣ, ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο, Ελευθερουδάκη, Παπασωτηρίου, Λεβεντέρης και άλλες.

Πρόκειται για επιχειρήσεις όπως η βορειοελλαδίτικη βιομηχανία τροφίμων (παράγει χαλβά, ταχίνι και ζυμαρικά) Κανδυλας η οποία αναμένει να δει την προοπτική εξυγίανσης της αν και τα αποτελέσματα στην αγορά της είναι δυσοίωνα.

Η εταιρεία

βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού αναμένοντας την απόφαση εξυγίανσης της, όμως όπως όλα δείχνουν μένουν πολλά να γίνουν για την ιστορική αυτή βιομηχανία τροφίμων για να σωθεί και να περάσει στη νέα εποχή. Η Ημαθία πάντως τα τελευταία δύο χρόνια βιώνει μεγάλα προβλήματα ως προς τις εταιρείες της, τόσο λόγω της Κάνδυλας όσο και εταιρειών του ομίλου Καρυπίδη που δεν είχαν την πορεία που έδειχναν.

Από το 2012 η Κανδυλας παρουσίασε ζημιές, με αποτέλεσμα να έχει ανοίγματα άνω των 7 εκατ. ευρώ και να εμποδίζεται η παραλαβή εμπορευμάτων της. Οι προμηθευτές της πληρώνονται μόνο με μετρητά και όλη η κοινωνία της Βέροιας είναι ανάστατη καθώς δεν είναι εύκολο να βρεθεί λύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα