Ικανοποιημένο από τη δουλειά του δηλώνει το 47% των Ελλήνων αυτοαπασχολούμενων

Ικανοποιημένο δήλωναν το 47% των Ελλήνων αυτοαπασχολούμενων το 2017, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat.

Από τους περίπου 228 εκατομμύρια εργαζομένους ανά την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα 33 εκατομμύρια ή ποσοστό 14% είναι αυτοαπασχολούμενοι. Σχεδόν το ήμισυ αυτών τόσο σε επίπεδο ένωσης όσο και στην Ελλάδα δηλώνουν «πολύ ικανοποιημένοι» με τις συνθήκες εργασίας τους.

Τα στοιχεία της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού της ΕΕ δείχνουν ότι σε ολόκληρη την

ΕΕ το 48% των αυτοαπασχολούμενων το 2017 ανέφεραν «υψηλή ικανοποίηση» με την τρέχουσα εργασία τους. Τα αποτελέσματα στο επίπεδο των επιμέρους κρατών μελών της ΕΕ αποκαλύπτουν μια μεγάλη διακύμανση γύρω από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Στην Ελλάδα, το ποσοστό (47%) συμπίπτει αρκετά στο μέσο όρο της ΕΕ (48%). Μεταξύ των 28 κρατών- μελών, σε 13 χώρες το ποσοστό υψηλής ικανοποίησης είναι μικρότερο από τον μέσο όρο και σε 14 κράτη- μέλη υψηλότερο, ενώ στην Πολωνία είναι ακριβώς στον μέσο όρο.

Σε τρία κράτη μέλη της ΕΕ, πάνω από το 80% των αυτοαπασχολούμενων δήλωσαν μεγάλη ικανοποίηση για τη δουλειά τους: Στη Σουηδία (83%), στη Μάλτα (82%) και τη Δανία (81%).

Για τα άλλα 21 κράτη μέλη, οι αναλογίες ήταν μεταξύ 30% και 70%. Τέσσερα κράτη μέλη είχαν λιγότερο από το 30% των αυτοαπασχολούμενων που ανέφεραν υψηλή ικανοποίηση με τη δουλειά τους: Βουλγαρία (μόλις κάτω από 30%), Πορτογαλία (29%), Κύπρος (26%) και Ρουμανία (19%).

Keywords
Τυχαία Θέματα