Ιάπωνας πρωθυπουργός: Σχεδιάζει νέο μεγάλο πακέτο τόνωσης της οικονομίας το φθινόπωρο

Αναβάλει για δύο χρόνια την αύξησης του φόρου πωλήσεων ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abe όπως δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου εξαιτίας των ανησυχιών για την οικονομία ενώ παράλληλα σχεδιάζει να ένα νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας το φθινόπωρο.

Η πρώτη αύξηση του φόρου οδήγησε την ιαπωνική οικονομία σε ύφεση το 2014, ανέβαλε την δεύτερη αύξηση για τον Απρίλιο του 2017, αλλά δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπήρχε περαιτέρω καθυστέρηση.

Η καθυστέρηση σημαίνει

ότι ο νόμος δεν θα αυξηθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2019.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Ιάπωνας πρωθυπουργός επισήμανε ότι η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει μεγάλους κινδύνους και σημείωσε τις αρνητικές επιπτώσεις από τους πρόσφατους σεισμούς που χτύπησαν τη χώρα.

Πρόσθεσε δε ότι υπάρχει ο κίνδυνος η Ιαπωνία να γλιστρήσει σε αποπληθωριστικό έδαφος και υποσχέθηκε τόνωση της ιδιωτικής ζήτησης και επιτάχυνση των έργων υποδομής.

Επανέλαβε επίσης, ότι η παγκόσμια οικονομία πρέπει να διδαχθεί από την κρίση που ξέσπασε το 2008 και τόνισε ότι απαιτούνται να ενεργοποιηθούν όλα τα εργαλεία πολιτικής για την στήριξη της παγκόσμιας οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα